aromaterapija

NUPPU: balzam za usne i tonik za lice

1:01 PM

NUPPU je preparativna kozmetika, ručno rađena isključivo od sastojaka organskog porekla. Rađena je po modelu francuske aromaterapije, a iza ove male manufakture stoji diplomirani fitoaromaterapeut

Fitoaromaterapeut, sa izuzetnim osećajem za lepo, sudeći po ambalažama i logo dizajnu. 


Prednost prirodne kozmetike nad komercijalnom je u tome što su sirovine srodne lipidima kože, pa ih koža lako prepoznaje i ugrađuje u svoje ćelije. Nakon višegodišnjeg tretmana agresivnim dermokozmetičkim proizvodima, odlučila sam da se više posvetim prirodnoj kozmetici i pronalaženju adekvatnih proizvoda iz pomenute grupe. 

Profesionalan i stručan pristup čoveka koji stoji iza kreativnog logoa, kao i činjenica da je sve rukom rađeno u maloj količini, ohrabrilo me je da probam neke od uvek svežih NUPPU proizvoda.

Sirovine su skupljene dugogodišnjim istraživanjem lokalnih prerađivača lekovitog bilja. Važno je znati da su sva ulja korišćena u proizvodnji hladno ceđena i uglavnom organskog porekla. Pored lokalnih prerađevina lekovitog bilja, nuppu sadrži hladno ceđene maslace organskog porekla, najkvalitetnija eterična ulja priznatih brendova Pranarom i Oshadhi, bilje skupljeno sa okolnih planina, najkvalitetnije biljne emulgatore...



NUPPU Balzam za usne


Balzam je prijatnog mirisa, brzo se upija i ne ostavlja mastan trag. Kremast je i lako razmaziv. Veoma se sporo troši i osećaj hidriranosti traje veoma dugo, pa nema potrebe za čestim apliciranjem. Nema neki senzacionalni miris, ali ga moram okarakterisati kao prirodno/prijatan


Prečišćeni pčelinji vosak će odlično zaštititi usne od vetra i isušivanja, dok shea buter čini trećinu ovog balzama, a tu su još i ulje semenki šljive (prirodno bogato vitaminom E), kokos maslac i biljni glicerol (zaduženi za dodatnu vlagu usana), dok su hladno ceđeni maslaci i eterična ulja organskog porekla.
(300rsd)


NUPPU Tonik za lice


Izvrstan je za negu osetljive kože, kao i kod akni, i drugih upalnih stanja kože. Izrazito vlaži, čisti kožu i deluje protivupalno. Smiruje upalne procese na koži, smanjuje crvenilo, doprinosi boljem i zdravijem izgledu kože.

Ambalaža je staklena sa izuzetno praktičnim raspršivačem, ali mi se ne dopada što ne mogu da nosim ovako tešku bočicu sa sobom. Tako da sam presula 1/3 tonika u plastičnu ambalažu kupljenu u dm-u i koristim ga kao osveživač tokom dana. Ne menja trajanje i izgled šminke, već samo osvežava izgled.


Kućna primena je nakon detaljnog čišćenja lica (skidanje šminke, umivanje, pa tonik) i pre nanošenja hidratantne kreme. Sačekam da koža lepo upije, pa hidriram. Ukoliko nanosim masku, tonik stavljam nakon nje. Koristila sam ga i nakon depilacije, gde je već nakon par minuta u potpunosti smirio iritaciju.

Tonik napravljen na bazi hidrolata (cvetnih vodica) matičnjaka i lavande. Obogaćen je allantoinom, biljnim glicerinom, kompleksom vitamina i minerala.


Hidrolat matičnjaka je vrlo blag i nežan, pa se koristi i za negu novorođenčadi. Deluje protivupalno i jak je antioksidans, pa se koristi kod ekcema, dermatitisa, nadraženosti kože, opekotina, kao i za negu suve, zrele kože.

Hidrolat lavande idealan je za negu gotovo svih tipova kože, zbog uravnotežene pH vrednosti. Deluje regenerativno, pročišćavajuće, rashlađujuće, idealan je kao sprej za osvežavanje lica tokom letnjih vrućina.
(50ml - 300, 100ml - 550rsd)







Koristite li prirodnu kozmetiku?
Kako vam se čini NUPPU?


Više o ostalim proizvodima iz NUPPU asortimana možete saznati na njihovoj Facebook stranici, gde često organizuju i poklanjanja.



*Oba proizvoda su mi ustupljena na testiranje, što nije uticalo na objektivnost recenzije.

You Might Also Like

11 comments

  1. Jako zanimljivi i pristupacni proizvodi! Nikada ranije nisam cula za njih tako da tebi jedno veliko hvala sto si me upoznala sa ovim brendom :)
    Definitivno cu poruciti nesto! :)

    ReplyDelete
  2. U poslednje vreme često eksperimentišem sa prirodnom kozmetikom i moram da priznam da si me ovim postom veoma zainteresovala za oba proizvoda :) Moraću detaljnije da pogledam ponudu, možda nađem još nešto interesantno. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja, baš sam se okrenula u tom smeru :D Potraži nuppu na fb, sigurno ćeš nešto zapaziti :)

      Delete
  3. Nisam cula ranije za ove proizvode, ali deluju mi jako zanimljivo. :D

    ReplyDelete
  4. deluje bas yanimljivo, moram probati

    ReplyDelete
  5. Stvarno je dizajn doveden do savršenstva.. Meni se mnogo dopada :) Novi su, tako da nisi van toka hahah :D

    ReplyDelete
  6. Nisam probala ovu kozmetiku ali bih bas volela, cula sam dosta pohvala za nju!
    FB Mikica Vladimir Pavlovic

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook