NEGA LICA

Moja nega lica

12:02 PM

Ovaj post je izglasan prošlom anketom, pa da vas podsetim na anketu u gornjem desnom uglu.

Moja priča kreće s početkom puberteta i prvim bubuljicama, i sad kad bi me neko pitao da napravim listu proizvoda koje sam koristila, bio bi to najduži post u istoriji Bloggera. Deluje strašno, međutim nije.. nisam imala akne, ali uvek je na licu bilo bar 3-4 bubuljice koje su me užasno iritirale i često sam zbog njih odbijala izlaske. Naravno, cela ta stvar je postajala još gora u toj trećini meseca kad treba da dobijem menstruaciju (5 dana pred i 5 dana koliko traje ciklus).

Mislim da magičnog leka protiv bubuljica nema, već je prosto potrebno da prođu pubertetske godine, da se telo i koža sami dovedu u neku ravnotežu. Imam osamnaest godina i slobodno mogu da kažem da je bolje nego što je bilo, ali ne mislim da je to zahvaljijući preparatima od po par hiljada dinara ili pregledima i tretmanima kod najpoznatijih doktora. Važna je samo pravilna higijena (celog tela, ne samo lica) i mnoooogo strpljenja.

Odlučila sam da napravim odvojen post sa savetima za negu lica, jer oko toga znam puno i želim sve što znam da podelim sa vama. Slušala sam savete svih mogućih doktora i mnoge sam usvojila. stay tuned

Prva stvar koju ljudi često zaboravljaju je zaštita lica na visokim temperaturama, jer PREPLANULOST JE IN. Ne kažem da nije lepo kad dobijemo finu bojicu na moru, ali sve to mora biti umereno i pod odgovarajućim SPF-om. Sa ovim proizvodom u preslatkom pakovanju nećete ni najmanje pocrveneti, dakle, izdvojte nekih 1000-1500 dinara, i zaštitite svoje lepo lice. Moja koža je tamnija, pa koristim SPF 20, koji mažem u tankom sloju na svakih 30-45 minuta. Jedina mana ovom mališanu je to što doslovno curi na sve strane.. kad ga otvorim curi, kad ga pritisnem da izađe malo više - curi, kad ga nanosim na lice malo mu fali da ceo sklizne i uvek je prljav oko poklopca. Meni je bitno da radi ono za šta je namenjen i zato ga obožavam.








Sad ću samo izlistati proizvode koje koristim, jer sam već previše opširno pisala. Ako nekoga zainteresuje neki prozvod ili redosled koiršćenja, voljna sam da sve objasnim.

1. LOREAL TRIPLE ACTIVE ANTI-SHINE (oko 700 dinara)






2. HIDRAVITA (oko 800 dinara)







3. BALEA 3in1 (oko 400 dinara)



4. VEOMA ZDRAVA KREMA ZA PROBLEMATIČNU KOŽU (oko 150 dinara)




5. VICHY NORMADERM (oko 1500 dinara)




6. LOREAL MICLEARNA VODA (oko 500 dinara)




Tu je još nekoliko proizvoda koji su u mom kupatilu, ali ih ne koristim svakodnevno i u veoma su lošem stanju ( Sebamed sapun se već suši), pa ću staviti slike sa Google-a.







Kako vi negujete svoje lice? Koristite li nešto sa moje liste?

You Might Also Like

4 comments

  1. Ja koristim Loreal micelarnu, probala sam zeleni Balea tonik koji je super, i lilly kremu za problematičnu kožu koja je s obzirom na cenu skroz ok, za privremeno rešenje problema.

    Ostalo nisam probala

    ReplyDelete
  2. Sminku skidam Mixinim mlekom i sve je to ok ali ima dana kada moja T zona ne trpi nista pa se izmasti, omasti i svetlucam ko bozicna jelka...2-3 puta nedeljno koristim Neutrogenin kliner protiv mitesera ali mi toliko isusi kozu da pocne da se peruta (pise da se koristi ujutru i uvece)
    Uzela sam da probam Eucerinov piling za ciscenje i suzavanje pora pa da vidim kako ce se pokazati.

    ReplyDelete
  3. Ja sam sad kupila Mixinu miclearnu da probam, pošto mi je Lorealova pri kraju. Koliko košta taj Neutrogenin kliner? Mami me, jer još uvek ne poznajem osećaj isušene kože.. uvek je masna.

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook