OSTALO

SOLO CARE AQUA - rastvor za sočiva

6:37 PM



Već celih osam godina nosim MEKA kontakta sočiva, koja se mogu koristiti dva meseca. Probala sam na desetine rastvora i sočiva, a SOLO CARE mi se pokazao najbolje. Košta 10e, a zapremina boce je 360ml. Poklopac je dodatno obezbeđen trakom, a uz rastvor se dobija i kutijica za odlaganje sočiva. 


Osnovne informacije:

  • namenjen je za sve vrste MEKIH kontaktnih sočiva
  • održava sočiva čistim
  • koristim ga i kao kapi za oči kad su mi suve
  • pomaže prilikom peckanja očiju i crvenila
  • kad ga koristim ne osečam da imam nešto na zenicama
  • mogu da ga koriste i osobe sa dobrim vidom



Ovim rastvorom ispiram oči i sočiva, a istom tečnošću punim kutijicu u kojoj ih preko noći ostavljam. Jedna boca mi traje 3-4 meseca svakodnevnog korišćenja.





A sad pitanje za sve koji se razumeju u problematiku - imate li kakve informacije o manjim ambalažama ovog rastvora, ili nekog drugog koji se dobro pokazao? Neophodno mi je tako nešto, jer je naporno vući ovu bocu sa sobom.

You Might Also Like

11 comments

  1. Postoji putno pakovanje ovog rastvora, msm da ima 120 ili 180 ml, nisam sigurna sada :) I ja takođe nosim meka kontaktna sočiva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jednom mi je očni lekar poklonio to putno pakovanje i rekao da to ne postoji u prodaji, bar ne kod njega... Ne želim da se sećam koliko puta sam se pokajala što sam tu ambalažu izgubila, mogla bih presipati ili tako nešto :D

      Delete
  2. Ja imam suprotan problem tvome. Nosim polu-tvrda kontaktna soćiva i tek skoro su nam napravili rastvor na ovu foru. Ranije smo zasebno imali šampon, konzervans, fiziološki i veštačke suze. Sad je sve u jednom, ali je pakovanje 120ml i potrošim ga očas posla. Nikako nije isplativo u materijalnom smislu, ali je smaranje manje, te se sa te strane isplati.
    Mislim da ne bi trebala da nakapavaš rastvor u toku dana, za to služe veštačke suze, ako ti je dodatno vlaženje oka potrebno. Ja koristim Hylo Care veštačke suze, namenjene su svima i nosiocima mekih kontakntnih sočiva i odlične su. Ne znam samo zašto vučeš rastvro sa sobom? Zbog vlaženja? Bočica veštačkih suza je i bolje i "manje" rešenje. Ja nosim veštačke suze, a taburić napunim fiziološkim za svaki slučaj, ako moram da skinem sočiva u toku dana, Pored toga nosim Bebi sol, mali fiziološki za potrebu ispiranja oka i veštačke suze. Sve opisano zauzima jako malo mesta u neseseru. Napisah esej :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam imala pojma da su ta polu-tvrda toliko komplikovana za održavanje, dobro je da su uveli rastvor. Mada, kad malo razmislim, meni je potrebna samo sterilna bočica u koju ću po potrebi presipati tečnost..
      Veštačke suze sam kupovala nekoliko puta i za tih nekoliko pokušaja nisam našla one koje mi odgovaraju. Svrab, zamućenje vida, peckanje... sve na šta bi te kapi trebalo pozitivno da utiču, meni je dodatno iritirano. Tako da sam dobila dozvolu od oftalmologa da koristim rastvor u tu svrhu.
      Rastvor nosim sa sobom kad ne spavam kući, a kad je vetrovito - lako mi se osuše oči i neophodan mi je.. Tako da je često u torbi :D Možda da kupim veštačke suze, pa u tu bočicu da presipam rastvor. Esej me je upravo inspirisao! :D

      Delete
  3. Caos, obozavam tvoj blog, korisne postove objavljujes! :)
    E sad imam jednu pa nije zamerka, nego pitanje...ispod svakog posta ti se pojavljuje ovo
    Surya

    Out too the been like hard off. Improve enquire welcome own beloved matters her. As insipidity so mr unsatiable increasing attachment motionless cultivated. Addition mr husbands unpacked occasion he.

    ne znam da li je to neka greska?? :)

    ii takodje, savetujem ti da promenis vreme na blogu, posto mi se cini da je netacno :)

    Sve ostalo je savrseno! Pozdrav :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!! :D Što se tiče dizajna bloga, u sred junskog roka sam i nemam kad da se time pozabavim.. Znam za ovog čovečuljka i užasno me nervira, hahaha :D Došao je sa template-om, pa bih morala da ga tražim u HTML-u, a to zahteva vreme.
      Za ovo drugo vreme nisam primetila, hvala što si mi ukazala na to :D Čim prođu obaveze, oobećavam da ću se pozabaviti dizajnom bloga :))

      Hvala ti još jednom!! Pozdrav :)

      Delete
  4. Nisam sigurna za rastvor, pošto nosim naočare, ali ako ti trebaju dobre veštačke suze sa praktičnim pakovanjem koje možeš da vucaš po torbi bez prosipanja(pošto vidim da rastvor koristiš i u tu svrhu) probaj Hylo-Comod, proizvodi ih Ursapharm i traju šest mesei od otvaranja. Ja bez njih ne mogu uopšte normalno da funkcionišem, a probala sam veliki deo onih koje su na našem tržištu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam te probala, ali ću sigurno pokušati da ih koristim za vlaženje tokom dana, a ako mi ne budu odgovarale postaće mini pakovanje rastvora :D Ne znam kako mi suze prave problem, kad su napravljene da ublaže iritaciju... Hvala na predlogu!! :)

      Delete
  5. Koristim taj isti rastvor pa sigurno dobrih 10 godina. Najbolji mi je. Imas i putnu varijantu od nekih 100-tinjak ml. Iako se cjenovno nimalo ne isplati moram dodati, jer je skup kada se uporedi cijena full size pakovanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jel to mini pakovanje kupuješ u apoteci ili gde? Kod nas gde god pitam za to, nemaju pojma.. Verujem da malo košta skoro kao veliko :D

      Delete
  6. Juče sam kupila mini pakovanje ReNu rastvora za kontaktna sočiva, pa se setih tvog posta. Verujem da neće pomoći, ali rekoh informativno da podelim sa tobom. Sadrži 120mL proizvoda i košta nekih 500 dinara. Ja inače koristim ReNu rastvor pa mi odgovara, ali opet ne znam da li si ga ti probala i kakvo iskustvo imaš sa njim.

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook