OSTALO

POSLEDNJE 4 SERIJE KOJE SAM GLEDALA

10:14 AM


ORANGE IS THE NEW BLACK 


Netflix je američka kompanija koja odjednom izbaci sve epizode jedne sezone, što je vrlo zgodno jer nema dosadnog čekanja. Na osnovu trailera sam pomislila da me čeka luda zabava i jedva sam čekala da počnem da gledam, ali nakon što sam završila obe sezone (još uvek se snima) shvatila sam da u ovoj seriji ima mnogo više od površnog humora. Likovi su veoma lepo razrađeni i postepeno se saznaje priča skoro svake zatvorenice. Serija drži pažnju, ali nije toliko zanimljiva da ne mogu da zaspim dok ne odgledam sledeću epizodu i tako po celu noć. 

THE CARRIE'S DIARIES
IMDb link


Divna serija čije sam gledanje odlagala do u nedogled i kad sam je konačno celu odgledala, bila sam mnogo tužna pošto ima samo dve sezone. Uvek mi je delovalo da je previše tinejdž i da sam je prerasla. Radnja je prezanimljiva i snimano je prethodnih par godina, a radnja je smeštena u period pojave prvih mobilnih telefona. 

BREAKING BAD
IMDb link


Serija sa ubedljivo NAJSPORIJOM RADNJOM. Prve tri sezone su iscrpljujuće i naporne za gledanje, ali poslednje dve su vredne pretrpljenih muka. Moram da priznam da sam seriju premotavala, jer sam došla u situaciju da u sred epizode razmišljam koji bih lak mogla da namažem. Ceo taj proces odugovlačenja i zalaženja u detalje (glavni glumac 15 minuta pravi sendvič koji mu na kraju ispadne, pa onda opet) je tu da prikaže dramatičnost situacije u kojoj se likovi nalaze. Prelazak iz dosadne dnevne rutine i ukalupljenog života u priču sa kristal metom i policijom, njegova borba sa rakom i odnos sa članovima porodice... Trejler je toliko obećavao, ceo svet je ludeo za serijom, veoma visoka ocena na IMDb i sve je to preterano. Serija je dobra, ali je vrlo verovatno da se nećete preterano zabaviti tokom gledanja.

NIP / TUCK
IMDb link


Svima dobro poznata serija jer se puštala na televziji B92, prevedena kao "Reži me". Zanimljiva radnja i dobar izbor glumaca, ali mislim da su previše odužili. Već u četvrtoj sezoni postaje previše preplitanja i elemenata španskih serija, gde se ne zna ko je kome otac ili brat. Napredna za vreme u kom je snimana, tematika o kojoj se danas dosta polemiše i fenomenalna Joan Rivers (nedavno preminula komičarka iz Fashion police) koja se pojavljuje u nekoliko epizoda. Ako niste redovno pratili na nacionalnoj frekvenicji, savetujem da odgledate od početka. 




Zapravo, ovo su serije koje sam u proteklom periodu ogledala. Trenutno pratim Uvod u anatomiju (novu sezonu), Suits i The good wife. Kako se vi zabavljate ovih dana? Preporučite mi neku dobru seriju.

You Might Also Like

12 comments

  1. gledala sam Orange is the new Black, i baš mi je fora serija,, puna likova, priča,, super mi je napravljeno da su u svakoj epizodi svi u centru pažnje, dok se istovremeno vraćaju u prošlost jedne od njih :)
    Breaking Bad stalnoo planiram gledati,,a nikak da počnem

    Moja preporuka ti je da si skineš True Detective :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zadovoljna sam OITNB, slažem se da je radnja zanimljiva i da su likovi baš dobro razrađeni. A što se tiče BB, ako budeš gledala - obavezno javi utiske. Baš me zanima kako ćeš prokomentarisati presporu radnju :D

      TD sigurno skidam, hvala na predlogu!!

      Delete
  2. Za sve tri sam čula reči hvale, tako da ću ih sigurno skinuti i odgledati u bliskoj budućnosti :D Hvala na predlogu!!

    ReplyDelete
  3. Nisam gledala nijednu od ovih serija, ali mi OITNB deluje zanimljivo. Gotovo nista od serija nisam gledala celog leta, ali sad si me ovim postom podsetila da su moje omiljene serije pocele, pa sam skinula nove epizode. :D U pitanju su The Big Bang Theory i Bones. TBBT obozavam i ukoliko je nisi gledala toplo preporucujem, a Bones vise pratim iz navike. Stigli su do 10 sezone i svake godine su mi sve manje zanimljivi, ali ih ipak pratim. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sezona serija je zakucala na vrata!! TBBT volim, ali niko iz mog okruženja ne gleda i onda me smara što nemam sa kim da ćaskam dok pratim seriju. Bones nisam pratila redovno, ali znam da su je nepotrebno odužili. :D Odoh sad da gledam bar jednu epizodu štrebera, baš su mi nedostajali :D

      Delete
    2. Streberi su meni genijalni. Tako vesela, poletna, lagana serija, a opet puna streberskih i fizicarskih prica koje obozavam. :D Steta sto nemas drustvo za gledanje TBBT-a, kod mene dosta prijatelja ih prati.
      Bones je uzas ova 10 sezona. U prvoj epizodi su vec ubili Sweets-a. :( Pola onih stazista poubijase, ja ovo vise stvarno necu da gledam. Prelazim na neku drugu seriju. :D

      Delete
  4. House of cards (možda si je već gledala ili sam je možda spominjala) - isto netflix, a mislila sam da je moj muž u tom trenutku slučajno skinuo celu drugu sezonu :)))
    Under the dome - trenutno gledamo, mada ga toliko komplikuju, samo da ne bude glup kraj kao sa Lost-om :/
    Ne znam da li si gledala Rome, ima dve sezone, mislim da je isto išla nekad na b92, odlična je serija!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao da, ti si mi i prethodni put preporučila House of cards i još uvek to nisam odgledala (shame on me). Stavljam na skidanje D Lost sam odgledala do početka pete sezone i nikako da nastavim, sve mi je toliko konfuzno da više nemam želju da nastavim. Valjda ću odgledati u nekom periodu kad mi bude ekstremno dosadno :D Rome nisam gledala, ali mi je nekoliko ljudi preporučilo.

      Delete
  5. HOC kad se navučeš odgledaš sve za dan-dva.
    Lost je čisto gubljenje vremena, zapetljavali su ga toliko da nisu mogli da se otpetljaju na kraju..
    Eh da, Lie to me je isto dobra, ali su u trećoj (poslednjoj) sezoni već postali predvidljivi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Počela sam HOC, dopada mi se :D A za Lost kao da je scenario smišljan u hodu, to me izluđuje.. I još što svi govore da je kraj preglup, sve me odbija da je nikad ne odgledam. Hvala na predlozima :*

      Delete
  6. Sve sam gledala osim BB-a i sve je super i nemam uopće što za nadodati. Carrie Diaries je bila toliko teeny da me nekad bilo sram skidat, ali nisam si mogla pomoći :D
    Ali Nip/Tuck, kak je to dobra serija. A tek uvodna pjesma <3 Davno sam ju gledala, ali mislim da bih mogla opet početi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, ista priča za Carrie Diaries :D Nip/Tuck pesma je legendarna!

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook