NEGA LICA

LA ROCHE-POSAY Hydreane BB cream

5:37 PM


Pošto imam veoma masnu i osetljivu kožu, za negu lica koristim isključivo La Roche-Posay proizvode iz Effaclar linije. Gel za umivanje i Duo + sam zavolela već pri provom korišćenju i nakon niza pozitivnih iskustava, rešila sam da se u potpunosti prepustim ovoj kozmetičkoj kući. Već dugo planiram da napišem post o kompletnoj LRP nezi lica, ali pre toga želim pojedinačno da recenziram svaki od proizvoda. Danas pišem svoje utiske za La Roche-Posay Hydreane BB cream u nijansi Medium.


Pokrivna moć je slaba i ne može se nadograditi drugim slojem, ali se može koristiti korektor za pokrivanje manjih nepravilnosti na koži. Nijansa koju sam dobila na testiranje (medium) malo vuče na narandžasto i ne stapa se baš najbolje sa mojim tenom. U zatvorenom prostoru to nije toliko primetno, ali na dnevnom svetlu se jasno vidi razlika.

Nije mi izazvala nikakve probleme na licu i veoma je lagana na koži, ne preslikava se na odeću kao teški puderi. Tokom dana zaboravim da sam je uopšte nanela, a sasvim fino mi ujednači ten. Kad sam u PMS-u potrebna mi je jača pokrivna moć, pa je odlažem na policu. Pošto mi nijansa nije savršeno poklapanje, ne želim da u to šarenilo još ubacijem i korektor, već biram podlogu srednje pokrivne moći.

Zbog tipa kože, morala sam da se služim puderom u kamenu i blot papirićima kako bih T-zonu držala pod kontrolom. Prosijavanje je neizbežno posle samo sat vremena. Krema ima izuzetno jak, ali prijatan miris. Bez obzira što imam osetljve oči i nosim sočiva, nanosila sam je u okoloočnoj regiji i nije bilo iritacije.


Kao što sam već napisala, pokrivna moć je slaba i ne može se nadograditi. Pošto sam na ruci imala alergijsku reakciju nastalu usled testiranja jednog kozmetičkog proizvoda, pokušala sam da prikažem pokrivnu moć na delu. 


Ne dopada mi se što postoje samo dve nijanse, jer ova medium nije prilagodljiva, dosta vuče na narandžasto i koliko god dobru četku koristili, ne može lepo da se stopi sa tenom. Light nisam probala, ali sve me tera da mislim kako je prilično roze.


Preporučujem ovu kremu za devojkama koje imaju suvu i normalnu kožu, bez većih nepravilnosti. Odlična je za svakodnevnu upotrebu.

Sastav:


You Might Also Like

11 comments

  1. Slažem se da ova BB krema nije nikako za mješovitu i masnu kožu, prosijava prebrzo :/
    I dodala bih da je i za osobe sa savršeninm tenom baš zbog tog slabog prekrivanja.
    Sve u svemu, mene nije oduševila :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni baš nije legla.. U potpunosti se slažem!! :)

      Delete
  2. Ja jako volim ovu kremicu i koristim je svaki dan ove zime i totalno mi neguje i štiti kožu od nepovoljnih uticaja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično, jer mojoj masnoj koži nije baš prijala :D

      Delete
  3. Da li sam ja jedina kojoj ova BB krema ne odgovara? Bukvalno mi se osulo lice, a baš sam velike nade imala. Moguće da mi je zapala neka loša serija proizvoda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni nije izazvala iritaciju, ali sam čula da se dosta masnokožaca žali kako brzo prosijaju. Sa čime se moram složiti :D Znaš koliko volim LRP, ali izgleda da mi odgovara samo effaclar linija :)

      Delete
  4. meni je ova krema top

    ReplyDelete
  5. Krema je odlicna, daje prirodan izgled licu, ali je steta sto mi se lice prosija kao tepsija posle par sati (inace imam mesovitu kozu), prelepo mirise :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za zimu i može da prođe, ali kako krene lepo vreme nema šanse da je koristim. Baš nije za masnu i kombinovanu kožu..

      Delete
  6. nije losa, ali bioten je slicna a manje kosta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste Bioten CC veoma slična, samo što ova ima još slabiju pokrivnu moć :D

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook