all fired up

MAC - All Fired Up (swatch + dupes)

2:22 PM


MAC All Fired Up sam prvi put poželela krajem prethodne godine u postu 20th bday wish list. Pošto ga u MAC radnji u Ušću nije bilo, u moje ruke je došao tek prvog dana ove godine u jednom od najlepših evropskih gradova. Ovo je bio moj prvi susret sa MAC karminima - manje zbog toga što nam pomenuti brend do skoro nije bio dostupan, a više zbog visoke cene.

Nakon ove kupovine, postalo mi je jasno da kvalitet opravdava cenu, pa sam svojoj kolekciji pridružila još tri primerka (Ruby Woo, Angel & Twig) o kojima će uskoro biti reči na blogu. Da ne bude zabune, ova recenzija neće biti ni približno pozitivna koliko na osnovu uvoda to deluje, pored gomile razloga za oduševljenje, shvatila sam da ovo nije završnica po mojoj meri. Posle više od dva meseca intenzivnog korišćenja, vreme je da napišem nešto o prvencu.


MAC nudi mnoštvo različitih finiša, od kojih All Fired Up spada u Retro matte. Taj finiš odlikuje odlična pigmentacija i dugotrajnost, ali i prilično isušujuće delovanje na usne. Pored All Fired Up, od popularnih i prepoznatljivih, ovakvu završnicu imaju Ruby Woo, Flat Out Fabulous i Relentlessly Red. 


Osnovne informacije:
  • boja je jedinstvena svetlo fuksija 
  • završnica je RETRO MATTE (više mat od MATTE)
  • nije limitiran, već u stalnoj postavi
  • podton je topao
  • cena - u Beogradu 2400 dinara (22,3e) / u Pragu 550czk (20e)

Moji utisci:
  • veoma pigmentovan
  • miriše na vanilu, kao i svi MAC karmini
  • prilično dugotrajan (oko 6 sati, bez obzira na hranu i piće)
  • ne preslikava se na čašu iz koje pijete
  • ne razmazuje se i ako se nosi bez olovke
  • nije lepljiv i na usnama izgleda savršeno mat
  • lako se nanosi, dovoljno je kremast da klizi preko usana
  • prisustvo olovke će znatno produžiti trajnost ruža
  • neobična boja koja se teško nalazi u drogerijskom rangu
  • mislim da bolje izgleda na osobama tamnijeg tena i kose
  • usne moraju biti u savršenom stanju pre nanošenja, jer ovakav finiš ističe svaki nedostatak
Ne dopada mi se:
  • isušuje usne i nakon samo 2,3 sata stvara nelagodnost (tera na trljanje usne o usnu)
  • nakon 4,5 sati koža usana očajnički zahteva hidrataciju
  • teško se precizno nanosi (ali se da popraviti korektorom)
  • ne skida se ravnomerno, već od unutrašlje ka spoljašnjoj strani usana
  • ostavlja blagi stain nakon skidanja (trag od nošenja karmina)

Bilo je veoma teško verno uslikati nijansu, jer pod svakim uglom i osvetljenjem izgleda drugačije. Recimo da je najverniji prikaz peta slika u postu (prva iznad). Kada bih na skali od 1 do 5 morala da ocenim MAC All fired up, to bi bila jaka četvorka. Pigmentacija i trajnost impresioniraju već na prvo mazanje, ali ovakav finiš definitivno ne komplimentuje usnama koje imaju tendenciju ka isušivanju. Moje usne su prilično hidirirane i negovane, ali osećaj nelagodnosti je neizbežan već par sati nakon nanošenja. Maybelline baby lips u nijansi Cherry me može da posluži kao pomoć u hidrataciji, jer je slične boje kao karmin.

Dupes?

Pošto MAC nema baš najpristupačnije cene, u razgovoru sa Ađom sa bloga Cosmoholic, saznala sam da NYX Matte - Bloody Mary praktično predstavlja zamenu za All Fired Up. Kad sam ih sočovala, primetila sam samo da je AFU za par nijansi više mat od BM. To me je navelo da krenem da tražim dalje, ne bih li došla do Golden Rose Velvet Matte 11, koji je za sad najsličniji.





Sastav:





Koristite li MAC karmine?
Koji vam je omiljeni finiš?

You Might Also Like

45 comments

  1. Kako si lijepa, kakve usne predobre imaš. Nevjerovatno :D Ruž mi je lijep sviđa mi se nijansa, prvi MAC ruž koji želim je Ruby Woo. Očajnooo mi treba i jedva čekam da ga nabavim, i AFU bi se mogao naći na listi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Mina, hvala do neba na ovako lepim rečima! RW je takođe ruž koji sam najduže želela i presrećna sam od kad ga imam :D AFU obavezno pogledaj, zaljubićeš se kao što sam ja :)

      Delete
    2. Nema na čemu, samo istinu govorim. :) Vjeruj mi da ljepše usne od tvojih još nisam vidjela, a ja bih dala sve da ih imam :D Ne sumnjam u to, jedva čekam da bude moj :)

      Delete
  2. Uopšte ne znam kako do sada nisam snimila ovu GR nijansu, prelepa je! Bloody Mary je malo crveniji od All fired up-a :) Slažem se da MAC ima posebne nijanse,u suprotnom ne bih nakupovala maltene 10 komada za par meseci, a prva sam pričala da ne bih dala toliko para na karmin :)) Što se finiša tiče, reto mat mi najlepše izgleda, ali su satin i frost prijatniji na usnama, mada se brže i skidaju... svaki finiš mi ima plus i minus, kako ga okreneš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa kad si se bacila na MAC i zaboravila da GR postoji hahah Satin je meni najudobniji finiš, mada tu nijanse nisu baš po mojoj meri, ali snaći ću se već nekako :D

      Delete
  3. ja sa ga željela, međutim nakon što sam ga probala sam shvatila da to nije to, odnosno da na meni nije boja koju ja želim.
    Inače iz Retro Matte linije imam i FOF i uz dobru pripremu usana, nemam problema s isušivanjem, to mi je možda i najdraži ruž ikad ♥
    Lijepo ti stoji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se tako nešto desilo sa FOF, a bila sam luda za njim. Jednostavno na meni nije to to..
      Drago mi je da si ti zadovoljna i hvala na komplimentu!! :*

      Delete
  4. Nikad nisam koristila niti ću zaista zbog cene, još pogotovo te mat karnine ne preferiram, ali je boja divna i lepo ti stoji, mada tebi većinom sve lepo stoji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako sam i ja razmišljala, ali promeniš priču čim ih probaš :D Hvala T!! :*

      Delete
  5. aaaaaa kakv ustaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. All Fired Up i Ruby Woo izvlače maksimum iz svakih usana!! Hvala Bamby :*

      Delete
  6. Ne razumem pomamu za mac karminima, jer nisam stekla utisak da se za 10 puta vecu cenu dobija 10 puta bolji karmin od npr. golden rose karmina, kao ni da kvalitet ne opravdava cenu. Cini mi se da se ljudi vise pale na izvikanost brenda i skupocu karmina nego na sam kvalitet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako konkretno mene pitaš - imaju veliki opseg boja i finiša, što u drogerijskom rangu ne možeš naći. Kvalitet varira u skladu sa završnicom, ali pouzdano znam da se tih 20e može rasporediti na bar 4-5 karmina odličnog kvaliteta. Kada bih poredila GR i MAC baš na primeru iz posta, prednost moram dati skupljem. Dugotrajniji je, nijansa je jedinstvena, ne razmazuje se uopše, ne ostaje na čaši.. Dok sve suprotno karakteriše GR. MAC karmini su definitivno nešto bez čega može da se živi, ali je lepo počastiti se nekim. :)

      Delete
  7. Toliko ti savršeno stoji da sve negativne strane padaju u zaborav :D L.

    ReplyDelete
  8. Prelep je i prelepo ti stoji! Imam Nyx BM, i čini mi se da je on više malinast od ovog. Ova boja je po meni savršena crvena. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Mia!! :* Drago mi je da ti se dopada! BM je predivan karmin, a i dosta je udobniji na usnama od AFU.

      Delete
  9. Obozavam mat karmine, nijansa ovog je zaista upadljiva i prelepa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takođe, nijanse su prilično neobične i mislim da na usnama mat završnica najlepše izgleda. :)

      Delete
  10. Golden Rose mi se vise svidja od MAC-a :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je MAC za nijansu lepši jer vuče na malinu, dok je GR više na pink strani. Obe nijanse su veoma lepe i dobro je znati da postoji adekvatna zamena za dosta manje novca :)

      Delete
  11. nijansa ti savršeno pristaje, šteta zbog isušivanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anela!! :) Satenska završnica je ipak bolji izbor za mene.

      Delete
  12. Replies
    1. Mislim da bi tebi baš lepo stajao! Malo je bitchy, baš kao i Matte Mess koji obe volimo :D

      Delete
  13. Jooj, sto je lep! A tek tvoja usta! :O Mnoooogo ti dobro stoji!
    Ja volim jedan iz Avon Perfect Kiss kolekcije - Make Out Red, on je isto tako malinast, tamno roze koji vuce na crveno :) A i ovaj GR je lep, moram da ga kupim, to su te moje boje ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jano!!♥
      Sad sam izvršila pretragu i baš mi se dopada! GR bi ti sigurno divno stajao, nas dve imamo baš sličan ukus za karmine :)

      Delete
  14. Divna je boja! iako sam se dvoumila izmedju ove nisam je uzela. Imace ja preko Ruby Woo nanosim nesto za hidrataciju kada pocne da mi smeta isusivanje. Naravno da malo utice na postojanost karmina ali ipak mi je tako mnogo prijatnije.
    Omiljeni finis mi je saten

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni RW zasmeta posle sat vremena, ali toliko se lepo i posebno osećam kad ga imam na usnama, da je svaka nelagodnost zanemarljiva :D Slažem se za izbor finiša, najudobniji je (y)

      Delete
  15. Mislim da je pravi odgovor (makar po slici) koji bi bio duplikat Rimmel Kate Moss u nekoj (mislim jedinoj) pink nijansi.
    Nisam sigurna da li stvarno, ali po slikama da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš ću pogledati, nisam se uopšte setila da pregledam Rimmel ruževe. Oni su mi se veoma dobro pokazali i jedna od all time favourite nijansi je 08!

      Delete
  16. Savrseno ti stoji, imas fenomenalne usne tako da koji god karmin da naneses tebi fantasticno stoji :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komplimentu, ali sve što je svetlije od prirodne boje usana na meni izgleda (blago rečeno) grozno :D Kao da sam bolesna! Srećom su sad jarke i tamne boje IN :D

      Delete
  17. Ajme meni ovaj Golden Rose ruž izgleda odlično, više me on zanima nego MAC ruž, nekako mi je nijansa viš'e ljepša i upadljiva hehe :)

    candymakeupgirl.blogspot.com posjeti i blog, ako želiš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogima se GR više dopada, intenzivnija je boja. :)

      Delete
  18. Prelepo ti stoji karmin!

    http://tanjaat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. wow prelep je

    ReplyDelete
  20. odličan ruž, prelijepo stoji!

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook