četkice za šminkanje

ECOTOOLS šestodelni set četkica za šminkanje

9:41 AM

Ovaj šestodelni set se zapravo sastoji od pet četkica i futrole, koja je veoma lepa i praktična za putovanja. Meni je ovo dosta bitno, jer nemam brush roll i četkice pakujem na malo grublji način nego što bi trebalo, ali jednostavno mi se ne daje novac za to. Razmišljala sam da sa ebay-a naručim jedan veći set, da ne bude da kupujem samo futrolu, jer se za sličan novac prodaju prazna i puna. Sve je to ostalo samo na razgledanju, dok na Born Pretty sajtu nisam ugledala ovaj set. To nije baš ono što mi u potpunosti odgovara, ali će poslužiti za kraća putovanja. Šest delova čine:
  • četka za rumenilo
  • četkica za senku
  • koso sečena četkica
  • četkica za korektor
  • četkica za obrve i trepavice
  • futrola za četkice

Dopada mi se:
  • dlačice su nežne i mekane, najviše kod velike četke za rumenilo
  • svaka četkica kupi dosta proizvoda, opet je to najviše izraženo kod četke za rumenilo
  • set je lepo spakovan i pogodan je za poklon
  • brend je ekološki osvešćen
  • sintetička vlakna
  • futrola je lepog dizajna, praktična je i lako se pere
Ne dopada mi se:
  • sam sklop je veoma čudan, deluje da je reč o neophodnom setu za putovanja, ali samo dve četkice smatram neophodnim
  • fali bar jedna četkica za nanošenje senke u pregib kapka
  • koso sečena četkica je užasno urađena, pa je neupotrebljiva

Najveća četka je ujedno i moja omiljena iz ovog seta, od kako sam ih dobila, svakodnevno je koristim. Namenjena je za nanošenje rumenila, ali ja sam joj našla bolju namenu - za konturiranje suvim proizvodima (u kamenu i prahu) i za bronzer. Do sad nisam probala bolju četkicu za nanošenje bronzera, a baš sam bila u potrazi za istom. Kupi veliku količinu proizvoda, tako da se lako može uzeti više nego što je potrebno, ali sa njom se toliko lepo blenda, da nema bojazni da ćete preterati. Konkretno je koristim za dva proizvoda, a to su NYX Taupe rumenilo (za konturiranje) i Too Faced Chocolate Soleil bronzer. Odlično se pere i dlačice uopšte ne ispadaju, veoma je laka za održavanje. Jedina mana je to što se malo sporije suši, ali ako je operete nakon šminkanja - do sledećeg jutra je sigurno suva.


Četkica za senku mi se ne dopada, jer inače u šminkanju izbegavam pljosnate četkice, osim kada je reč o kremastim senkama (koje gotovo da i ne koristim). Dobra je za nanošenje pigmenta (posedujem NYX-ove), pa je koristim za lepljenje sitnih čestica uz veliku pomoć Too Faced Glitter Guard-a. Sa njom preporučuju nanošenje senke na ceo kapak, a zatim i blendanje (??!) jednom od ravnih strana. Ova četkica je sve, samo ne neophodna i mislim da bi bilo bolje da na njenom mestu bilo kakva fluffy blending brush. Ne mogu reći da je neupotrebljiva, jer se odlično pokazala sa Maybelline Color Tattoo i Color Infaillible senkama.

Četkica za korektor je dobra, ali svakako ne koristim četkice za blendanje i nanošenje korektora, već prste i aplikator. Korektor setujem pufnastim četkicama, tako da joj ni tu nisam našla namenu. Jedno za šta mi odgovara jeste sređivanje obrva nakon popunjavanja senkom ili olovkom, tako što na vrh četkice nanesem vrlo malo korektora i očistim sve greške.


Koso sečena četkica mi nikako nije legla i mogu reći da je to najlošiji komad ovog seta. U Ecotools setu je ovo najbolja četkica i znam da je mnoge devojke koriste za popunjavanje obrva i za nanošenje eyeliner-a. U BP verziji je ovo najveći promašaj i gotovo je neupotrebljiva, jer nije dovoljno precizna. Može da posluži za neko nespretno popunjavanje obrva senkom, ali ne preporučujem. 


Četkica za obrve i trepavice je standardna, imam već jednu takvu Blush. Ne koristim ih previše, ali su odlične kad nanosim nekoliko slojeva maskare da raščešljam trepavice, zatim da što bolje spojim veštačke trepavice sa prirodnim i s vremena na vreme da prođem kroz obrve. Ne mislim da je ovo nešto neophodno, ali svakako je korisno.


Dešava se da ovaj set na Born Pretty Store bude snižen na samo 5 dolara, pa predlažem da pratite sajt. Poštarina je besplatna, a na proizvode koji nisu na sniženju imate 10% popusta ako ukucate kod sa slike (LEH10). Podsećanja radi, brend Ecotools možete naći i u dm-u.




*Set sam dobila od BP sajta, ali to ne utiče na iskrenost recenzije.

You Might Also Like

6 comments

  1. Huh, ne deluje kao naročito praktičan set, stvarno su četke za senke i korektor skoro iste, još ako kažeš da kosa nije dobra... Velika četka deluje fino flafasto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kosa je najgora, meni je neupotrebljiva.. Ove dve slične ubacim tu i tamo da popravim karmin i nanesem pigmente, ali u suštini je sve samo ne neophodan :D Četka za rumenilo je odlična i koristim je svakodnevno, mada ne vredi kupiti ceo set zbog nje..

      Delete
  2. Draga Ana, volim tvoje postove, baš su mi inspiracija.
    Volela bih ukoliko bi posetila moj kanal. Prvi post je napisan pre nekoliko minuta i bila bih ti jako zahvalna ukoliko bi ušla na isti i ostavila svoj komentar/sugestiju!

    Dugo sam se lomila i konačno se pridružujem ženskoj komuni! :)
    Pozdrav za tebe i lepo provedi praznike.

    http://glamgerouss.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve bi ovo bilo okej da sam ja Ana :D Ali nisam, tako da ništa od posete tvog kanala hahaha
      Hvala na lepim željama, kome god da su upućene!

      Delete
  3. Draga Ana?! WTF? Ti to tako promenis ime, a ne obavestis nas sram te bilo! Uzgred, post je odlican, veoma korisne informacije! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inače ne objavljujem reklame, ali ovo me je toliko nasmejalo da sam morala :D Možda je pogrešila blog hahaha Hvala tiii :*

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook