effaclar duo +

NEGA LICA UZ LA ROCHE-POSAY (+proglašenje dobitnika LRP poklanjanja)

2:23 PM


La Roche-Posay nudi čitavu liniju proizvoda za negu masne i problematične kože, koja je objedinjena pod imenom EFFACLAR. Najpoznatiji proizvod iz ove grupe je Effaclar duo [+], a u ovom postu iznosim svoje utiske vezane za LRP deo moje svakodnevne nege lica.


La Roche-Posay micelarni rastvor koristim za skidanje šminke i pokazao mi se odlično. Nakon veoma negativnog iskustva sa Garnier micelarnom, odlučila sam da se vratim na provereno sredstvo za ulanjanje šminke (što u mom slučaju znači LRP ili Bioderma). Bioderma micelarna je za nijansu efikasnija od ove, ali i LRP radi odličan posao. Uklanja i vodootpornu šminku, ima dobar dozer. Čini mi se da se malo brže troši nego pomenuta Bioderma, tako da neću nastaviti da je kupujem.
(200ml - 1180; 400ml - 1700rsd)



La Roche-Posay termalna voda je dobila svoj post na blogu i možete ga pročitati ovde. Nije ništa neophodno, niti će napraviti neku značajnu razliku, ali mojoj koži veoma prija i  bez obzira što nisam tako mislila, nastaviću da je kupujem. 
(50g - 420; 150g - 910; 300g - 1300rsd)



La Roche-Posay Effaclar duo [+] je najbolja krema za masnu i problematičnu kožu koju sam do sad probala. Uništava upalne procese na koži za 48h, a već u prvih nekoliko sati neutrališe crvenilo i smanjuje bubuljicu. Može da se nanosi ciljano na crvenilo, a i na celo lice. Nije fotosenzitivna, tako da se može koristiti i kao dnevna krema tokom toplijih meseci. Služi kao odlična podloga za šminku i brzo se upija. Mislim da je odličan izbor za masnu i kombinovanu kožu.
(40ml - 1640rsd)



La Roche-Posay Effaclar gel je takođe dobio svoj prostor na blogu, a post možete pogledati ovde. Ovo je jedan od proizvoda koje ne planiram da menjam u bliskoj budućnosti. Dugo traje (mini pakovanje od 50ml traje sigurno 2 meseca), lepo peni, detaljno čisti, na mojoj masnoj koži ne ostavlja osećaj zatezanja, ali kožu koja je sklona dehidrataciji može da isuši. Ako se koristi u kombinaciji sa nekom četkom za umivanje, utiče pozitivno na flekice koje ostaju nakon bubuljica.

(50ml - 420; 200ml - 1250rsd)


La Roche-Posay Hydreane legere je hidratantna krema koja mi nije dovoljno prijala. Mislim da ima i boljih krema za negu masne kože, a da je ova legere baš namenjena normalnoj, suvoj (koja nije preterano dehidrirana) i eventuano kombinovanoj koži. Tekstura je gelasta, lako razmaziva i potrebna je mala količina za nanošenje. Prvo sam je koristila kao dnevnu kremu, ali mi je smetalo to što je previše masna i što treba nekoliko sati da je koža upije. Kao noćna mi se malo bolje pokazala, ali kad se probudim mastan film je bio tu, što me je nateralo da prestanem da je koristim. Postoji i Riche verzija, koja nudi pojačanu hidrataciju.
(40ml - oko 1500rsd)



Ukoliko ste iz Beograda, LRP proizvode možete kupiti u Srbotrade apoteci po 17% nižoj ceni u odnosu na druge apoteke i drogerije. Ako niste, pomenuta apoteka od skoro ima i svoj online shop, pa cene svih LRP proizvoda i svoju online kupovinu možete obaviti ovde.


Dobitnica LRP paketića iz prethodnog posta je Jovana J. Čestitam!!! Kontaktirala sam je i uz njeno odobrenje bih vrlo rado javno podelila sadržaj maila koji je došao uz prijavu, i iskreno se nadam da će joj Effaclar duo + odgovarati. U naredna 2 meseca će biti nekoliko darivanja, pratite blog i FB stranicu, za par dana počinje novo poklanjanje.

You Might Also Like

13 comments

  1. Čuvaj jedan duo za mene :). Šalu na stranu LRP su zaista naj od naj, pogotovo za nas sa osetljivom i zahtevnijom kožom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Navučena sam na Duo + :D Mislim da sam kupila preko 20 tubica, a čuvam ti jednu sigurno :D

      Delete
  2. Effaclar Duo + je odlican izbor za problematicnu kozu, prosto nisam mogla da verujem da su mitiseri nestali, stvarno je cudotvorna krema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ovde nam se utisci slažu, baš tim rečima bih je i ja opisala... Čudotvorna :D

      Delete
  3. Meni termalna voda apsolutno ništa nije radila na licu, effaclar duo ne menjam već godinama, gel sam koristila do prošle godine ali sam ga izbacila jer mi je baš isušivao kožu, hydreane kremu sam koristila dok je nisam izgubila(budala) i volela bih da probam miceralnu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti si kriva za prvu sliku u postu!! :P
      Efekat termalne sam primetila tek u korišćenju na duge staze, Duo je najbolja krema ikad, a sećam se da ti je gel isušio kožu (dok meni umivalica u životu više nije prijala od ove). Legere sam i ja izgubila hahahhaha ali nisam je nešto ni volela, tako da nisam dugo žalila :D LRP micelarna je super, ali dodaš još malo novca i eto najbolje - Bioderme

      Delete
  4. Probala sam hidratantnu kremu i odlicna je, bas mi je odgovarala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada :)) Super je LRP!

      Delete
  5. Moj LRP favorit je fizioloski gel za umivanje,preporucujem:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na preporuci, sigurno ću probati!! :)

      Delete
  6. jel ti saradjujes sa la roche posay ili sama sve ovo kupis sebi????

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook