aura karmini

5 PROIZVODA ISPOD 5e (+ big announcement)

3:21 PM


Ovo je verovatno poslednji post koji objavljujem pre odlaska, a već prvi sledeći vam kuckam iz New York-a! Nadam se da ću imati dovoljno vremena za blog, jer jedva čekam da počnem sa precrtavanjem stvari sa liste želja!!!

Nakon odlične čitanosti trodelnog posta ŠMINKA ZA SVAČIJI DŽEP (1.DEO2.DEO3.DEO), odlučila sam da napišem još jedan tekst tog tipa. Reč je o 5 proizvoda koje gotovo svakodnevno koristim.


AURA absolute matte ruževi


O ovom proizvodu neću preterano dužiti, dovoljno je reći da sam ga sa razlogom stavila na prvo mesto ove liste. Pisala sam recenziju za omiljenu nijansu iz ove linije, MATTE MESS, dok polako, ali sigurno, kupujem ceo stalak. 13 nijansi, među kojima svako nađe neku po svom ukusu, mat i dugotrajna formula, ne isušuje usne, ravnomerno se skida, fenomenalna pigmentacija, nema razlivanja i razmazivanja.. Savršen proizvod za usne koji ću zauvek koristiti.




ESSENCE beach cruise bronzer & hajlajter


Ovaj Essence duo je deo prošlogodišnje letnje kolekcije (najkvalitetniji proizvodi ovog brenda su, kao po pravilu, uvek limited edition) i verujem da se više ne može naći. Pretpostavljam da će i ovog leta izbaciti nešto slično, pa obratite pažnju. Veoma podseća na moj omiljeni bronzer, Too Faced Chocolate Soleil, koji je deset puta skuplji. Koristim ga kad negde idem na kratko, jer ne traje duže od 4-5 sati. Highlighter može da se meša sa bronzerom, koji je mat, pa mu da diskretan sjaj. Kad se nanosi samostalno, prilično je suptilan i traje oko 2-3 sata. Ravnomerno se skidaju sa lica, ne ostavljaju nikakve fleke.

Malo se više trusi nego što bi trebalo i ne blenda se tako savršeno, ali mu je nijansa odlična. Iako na slikama deluje prilično narandžasto, uživo je više neutralna braon. Ne može da se koristi za konturiranje, ali daje licu prelep osunčan izgled. Tekstura je dosta puderasta i praškasta, fino mlevena, a pigmentacija je odlična. Miris dosta podseća na popularni Sun Club koji je uvek u prodaji, ali i više na ozloglašenoj narandžastoj strani. Zaključak je da je ovo retko dobar bronzer u ovom cenovnom rangu i bez obzira što imam nekoliko boljih, ponovo bih ga kupila.
(350din. / 3e)



EBELIN beauty blender


Ovo je nešto sa čime sam se nedavno prvi put susrela i od tad četke Real Techniques & Blush 32 nisam uzela u ruku. Mislim da je neverovatno praktična stvar, jer može da se koristi za tečne i proizvode u kamenu, menja mi gotovo sve četke za lice, a to mi je odlično za putovanja. Ne dopada mi se što je sunđer dosta nežan i nije baš najbolje rešenje za devojke sa dužim noktima. Takođe me užasno zamara pranje posle svakog korišćenja i čekanje da se osuši, ali ne mogu da se odvojim od njega. Omogućava najlepši mogući finiš, tako da mu sve opraštam.
(350din. / 3e)


AVON quad mocha latte


Najpraktičnija paleta ovog cenovnog ranga, mislim da svaka devojka treba da ima jedan ovakav quad. Zgodna je za putovanja, senke lepo izgledaju i bez baze, savršena je za svakodnevno šminkanje, ali može da posluži i za malo dramatičniju večernju šminku. 
(oko 550din. / 5e)


ESSENCE olovke za usne


Kremaste, dugotrajne, ni previše meke, ni previše tvrde, lepo se režu, ne razmazuju se na obodima usana, postojane, produžavaju trajnost ruževa, prelepo izgledaju u kombinaciji sa balzamima za usne, veliki broj nijansi.. i plus - ekstremno su jeftine!
(130 din / 1e) 




Koristite li pristupačne proizvode u svakodnevnom šminkanju?
Koji izdvajate u ovom cenovnom rangu?


You Might Also Like

38 comments

  1. Super je post bas volim ovakve postove! Sto se tice kozmetike u stanju sam da potosrim i 3000 za karmin mada volim i pristupacniju sminku za sada su mi Aura i essence omiljeni. Oboavam essence olovke za usne zato sto su dugotrajne. xo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ista prica, a upravo mi se rodila ideja da napišem post o 5 proizvoda u koje vredi investirati :D :*

      Delete
  2. Jos sa te liste da skinem Ebelin bledner i kompletirana sam :D aurini ruzevi nezamenljivi i omiljeni, Avon quad mocha late prvi na listi za svakodnevne lookove ! Ma potpisujem svaku rec za svaki od proizvoda :) Srecan put i shoping u NY-u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blender obavezno probaj, prijatno me je iznenadio. Hvala!!! :D

      Delete
  3. Slazem se sa tobom za aurine tecne mat ruzeve,imam iste nijanse u kolekciji,planiram jos neke da uzmem,obozavam ih,mnogo su mi bolji od nyx-ovih.:) Odlican post. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyx-ove sam probala, ali ne posedujem ni jedan da bih mogla da pravim poređenje. Na tih par mazanja mi se nisu svideli, a ove Aurine ooobožavam <3

      Delete
  4. Odličan post :) svaki put kada vidim swatcheve Aurinih kremastih ruževa bude mi žao što mi nisu dostupni. Eh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoćemo li ikad prestati da patimo za proizvodima koji su dostupni u susednim zemljama, a kod nas ne? :D Šteta za Auru, sve su bolji i bolji. Kad budeš u prilici, prvo probaj ove sa slike :)

      Delete
  5. Lep izbor, koristim sve sem Essence bronzera. Srećan put, lep provod i dobar shopping želim! :)

    ReplyDelete
  6. Odličan post. Nisam ništa probala od Aurinih proizvoda nažalost...nadam se da hoću, većina je prezadovoljna njima :D Sve mi se sviđa u ovom postu, i sa svim se slažem. Samo još nisam našla Ebelin spužvu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!! I ja sam Ebelin bb jurila mesecima po dm-u, ne pitaj..

      Delete
  7. Srećan ti put i lep provod, kao i divan šoping :)) :***
    Slažem se sa tobom, super su ove essence olovčice za usne :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaa na lepim željama!! I jedva čekam taj shopping! :DD ♥

      Delete
  8. Aurini ruževi su mi na WL, a ovaj essence bronzer super izgleda šteta što je LE. Imam par essence liplinera i odlični su mi :)

    ReplyDelete
  9. Aura ruževi odlično izgledaju i ovo su nijanse za koje bih se i ja odlučila :)
    Mocha latte je meni najdraža paleta iz Avona. Zapostavila sam je zbog nekih drugih, ali i dalje se sjećam dobre stare ljubavi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago što ti se dopadaju nijanse koje sam izabrala!! :D ML sam i ja malo zapostavila, ali je odlična za svakodnevno šminkanje za faks.. Od Avon baze se i dalje ne odvajam, mogla je i ona na listu opušteno :D

      Delete
  10. Odlican post!!! Bravo

    ReplyDelete
  11. super je post..volela bi da osvojim bilo sta da probam .. na fejsu sam ostavila <3 pod imenom ivanica iva milojevic da znas .. :)

    ReplyDelete
  12. Aura Absolut Matte su zaista savrseni a za mali budzet :)

    ReplyDelete
  13. Jesi li pisala mozda o Weleda fluidu od irisa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je prvi sledeći post, čim sredim slike, objavljujem. Hvala na interesovanju!

      Delete
  14. Sa ovog spiska najomiljenije su mi Esence olovke za usne :), bas imam nijansu 08 i prilicno dugo mi traje a i zadovoljna sam kvalitetom i postojanoscu na usnama. Za taj novac zaista dobar make up proizvod!
    FB Ana Pavlovic

    ReplyDelete
  15. Predobar post! Puno si pomogla :D

    http://my-world-hanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Divna si. Koristimo iste proizvode. Obozavam da te pratim. Ana

    ReplyDelete
  17. Nisam isprobala Ebelin blender, ali koristim neki iz Oriflame-a i fenomenalan je. Mislim da ni ja nisam koristila nikakve četkice otkako sam ga kupila :) Essence olovke svi, standardno, hvalimo :D

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook