ŠMINKA

KAKO SREĐUJEM OBRVE

5:56 PM

Videćete šta koristim da ukrotim svoje obrve, ali pre toga vas pozivam da lajkujete moju Facebook stranicu - Le prettiness (KLIK, KLIK) :)








PRVI KORAK - DOBITI ŽELJENI OBLIK OBRVE

Obrve mi čupa kozmetičarka i nju posećujem na svake dve nedelje. U razmaku od jednog do drugog odlaska kod nje, ono što mi baš 'bode oči' počupam sama pincetom.Trudim se da ih ne diram, jer ovako ne moram da birnem o obliku i gustini, zato što redovni odlasci u kozmetički salon sve to regulišu.









DRUGI KORAK - ČEŠLJANJE OBRVA

Češljić sam zaboravila da slikam na ovoj grupnoj fotografiji, pa ga ubacujem naknadno. Za češljanje možete da koristite i ćešljić koji se nalazi na poklopcu olovke za obrve. Koristim ovaj Blush, košta oko 200 dinara.







TREĆI KORAK - OLOVKA ZA OBRVE

Olovkom uobličim obrve, blago docrtam ako negde nešto fali i lagano pređem preko obe obrve nekoliko puta, jer ovakve olovke sadrže u sebi vosak koji može da ih ukroti. Ja koristim ovu Seventeen već godinama, košta oko 500 dinara.









ČETVRTI KORAK - SENKA ZA OBRVE I ADEKVATNA ČETKICA

Senke nanosim četkicama koje ćete videti dole, a koristim braon senku iz H&M palete i Essence eyebrow kit.






Četkice koje koristim su (odozgo na dole):
-kineska
-CALA
-Blush








PETI KORAK - KOREKTOR

Nakon što obavim sva četiri koraka, greške ispravim korektorom. Koristim NYX korektor, jednu kinesku i jednu Blush četkicu (kineska 50, Blush 200 dinara).







NIKAKO NEMOJTE:
- praviti obrve drastično debljim uz pomoć senke i olovke, to izgleda veoma ružno
- pokušavati da napravite sebi oblik obrve koji vam se dopada, VEĆ ONAJ KOJI VAŠEM LICU NAJBOLJE PRISTAJE
- kupovati zasebno neke skupe senke za obrve, bilo koja u odgovarajućoj nijansi može da posluži (bolje kupite dobre senke za kapke)
- zaneti se sa korektorom i imati one neprirodne polu-kvadratiće na početku obrve
- stavljati crnu olovku ili senku na braon obrve


I za kraj, evo par zanimljivih primera KAKO NE TREBA DA VAM IZGLEDAJU OBRVE:









Šta vi koristite da popunite obrve? Čupate li same, ili idete kod kozmetičara? :)

You Might Also Like

13 comments

  1. Svidja mi se post.Ja uglavnom sama cupam i sredjujem,jer sam jednom otisla kod kozmeticara i ona mi je samo voskom skinula one svetle ispod obrva,nije ih nikako drugacije korigovala.Pa to sam mogla i sama kuci. I zato se vise nisam usudila da idem. Kako tebi kozmeticarka sredjuje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa :) Pre par godina sama sebi sam bukvalno unakazila obrve. Iz dokolice sam čupkala dlačicu po dlačicu i nastao je haos. Nakon toga sam se odlučila na redovne odlaske kod kozmetičara, ovu uslugu plaćam 300 dinara. Ne znam tačno šta radi (pošto žmurim), ali uvek nekim štapićem meri rastojanje od nosa.. Pet meseci nakon kobnog čupanja obrva, redovnim odlascima sam dovela svoje obrve do savršenstva (po nekim mojim zahtevima). Osim tog štapića, koristi pincetu, makazice i nešto što mi maže posle čupanja :)

      Delete
    2. Hvala na odgovoru,to sam i htela da cujem.Znaci,ova me samo otkacila. Ja u principu nikada nisam imala problem sa obrvama,oblik je ok,samo ih pocupam,retko kada ih "bojim",ali svakako su lepse tako. Sada znam da necu vise ici kod te kozmeticarke da mi ocupa voskom visak,jer to mogu i sama,mislila sam samo postoje strucnija da ce mi popraviti eventualno ono sto nije na mestu. Hvala jos jednom,tek sam sada naisla na tvoj blog,ali svakako cu te pratiti dalje :)

      Delete
    3. Drago mi je da to čujem :) Pozdrav!

      Delete
  2. Ja sama sredjujem sve oko svojih obrva i za njih koristim samo senku, i to crnu (i kosa mi je naravno crna). Jasno mi je zasto se crno ne preporucuje za to, lako je preterati, ali mislim da se poprilicno dobro snalazim jer uvek dobijam koplimente za obrve. :) Mada, tu je malo vise priroda zasluzna. :D Svidja mi se post, i mislim da devojke ne pridaju dovoljno znacaja svojim obrvama. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blago tebi kad umeš :D Pogledala sam ti par slika, zaista imaš lepe obrve - sve pohvale! Nije tajna da je vama, crnkama, znatno lakše nego ostalim devojkama. Zakleti sam protivnik crnila na obrvama samo u slučaju da devojka nema crnu kosu, a ti je imaš. Šta da ti kažem - uživaj u daru prirode dok se mi mučimo :D

      Delete
  3. Hahaha, ne verujem, meni ovakav post stoji već dva dana, nikako da ubacim slike pa da ga objavim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preduhitrila sam te, haha :D Ajde, objavljuj, čekam post, pa da vidim da li negde grešim :)

      Delete
    2. Objavljeno, linkovana si i lajkovana i zapraćena hahaha :D

      Delete
  4. Olovka i kraj price. Vec su mi prirodno popunjene. :D Slike na kraju su... :D :D :D :D Svidja mi se post! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago da ti se sviđa :) Olovka je must have, ali ja volim i senku (možda zato što nisam tolika srećnica kao ti da su mi prirodno popunjene, ali radim sa onim što imam :D).

      Delete
  5. Ja sam isla kod kozmeticarke davno,medjutim mrzi me da cekam dok potpuno ne izrastu,pa sam malo skinula neke cake od nje,nesto sa yt,i sama odradim,imam jace obrve,tako da popunjavam samo olovkom,nekada i senkom sa kosom cetkicom,leti se trudim da sto manje bilo sta stavljam,jer se znojim. Inace lepa ti je ova paleta za senke i mislim da je ova cetkica u sredini najbolja za nanosenje i popunjavanje jer je ostrija,pa je samim tim i preciznija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ja idem na dve nedelje i ok mi je :) Dobra je srednja cetkica, ali najviše volim ovu Blush, nekako najviše odgovara mojim obrvama :D

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook