OSTALO

MAKE UP BY: OLJA BEOČANIN

12:39 PM

Nakon što je Olja postavila status na profilu (klik, klik) poslala sam svoje dve slike, pošto imam krupne i izbačene oči, pozvala me je da dođem u njen make up studio da budem model. Ako do sad niste čuli za Olju Beočanin, više o njoj možete saznati OVDE i OVDE. Za ovu priliku specijalno IZLAZIM IZ ANONIMNOSTI i postavljam svoje slike, jer ne mogu da odolim da vam ne pokažem njeno umeće.

Njen studio se nalazi u Narodnih heroja 8, odmah iza McDonald's-a. Tamo sam provela tačno dva sata, sat u razgovoru sa Oljom i sat u šminkanju. Dobila sam veoma korisne savete o tome kako da izaberem odgovarajuću nijansu pudera, čak mi je na svojoj ruci demonstrirala kako neke nijanse pudera vuku na zelenu boju. Kad sam ušla, pohvalila mi je ten, što me je posebno obradovalo. Videla je da imam maaaalo spuštene kapke i detaljno mi je objasnila kako mogu da ih podignem. Naučila me je i kako da se šminkam prema svom obliku lica i pričala mi je o pristupačnim zamenama za najbolju i najskuplju šminku. Govorila je i o četkicama za šminkanje, pohvalila je Real Techniques i MAC tvora.

Sedela sam tako da 5-6 devojaka koje su njene učenice mogu da vide svaki Oljin pokret. Skinula mi je sve što sam imala na licu, i tako sva šarena i nikakva sam sedela pred tim devojkama. Njen savet je bio da nikako ne koristim korektor za pokrivanje crvenila na licu, jer korektori u sebi sadrže nešto (zaboravila sam šta) što preko problematične zone pravi opnu koja uvek bude svetlija ili tamnija od našeg tena, pa naš ten nikad neće biti ujednačen, a problematične zone ćemo dodatno istaći. Požalila sam se kako sa Dermablednom brzo prosijam, čak i kad se matiram belim puderom u prahu. Odmah je rekla da promenim puder i da pređem na Maxfactor lasting performance 108, jer je to moja savršena nijansa i da neću prosijati. Sledeći korak bio je podizanje spuštenih kapaka, to je uradila tako što je maksimalno posvetlela predeo ispod očiju i nanošenjem crne olovke za oči (videćete na slici).

Ćaskale smo o proizvodima koje imam u neseseru, kao i o mojoj make up rutini. Pohvalila je Kryolan TV paint stick, koji i ona koristi, kao i VICHY dermablend. Nakon šminkanja otišla sam u Ideu Extra u Omladinskih brigada 100 i kupila Maxfactorov puder za malo manje od 1000 dinara, zbog promocije 30% na sve pudere, korektore, rumenila, tonirane kreme i bronzere.

Kako je na kraju sve izgledalo, pogledajte na fotografijama :










Slike nisu rađene ni u jednom programu za preradu slika. Sve što vidite, tako je i izgledalo. Deluje nekako zamazano, ali pretpostavljam da tako mora da izgleda 8mpx razvučeno na ovoliku površinu. Slikano je mojim mobilnim telefonom - Sony Ericsson Xpera Arc S.

Zahvaljujem se Olji Beočanin na korisnim savetima i prelepom iskustvu, uživala sam!


Kako vam se svideo post? Ako imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite opširnije da čujete šta sam sve tamo saznala, pišite mi.

You Might Also Like

10 comments

  1. Oduvek sam OBOZAVALA Lasting performance ali sam prestala da ga koristim kad su poceli lose da pricaju o njemu :(
    I dalje mislim da je to najbolji tecni puder za moju kozu (normalna ka masnoj) :) Bas mi je drago da vidim da se i Olji dopada!

    PRELEPA SIII i divna je sminka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam koristila Lasting performance pre Vichy-ja (pre 3,4 godine), pamtim ga po dobrom :) Olji moramo verovati na reč, jer zna šta radi :D

      Hvala na komplimentu, drago mi je da ti se sviđa šminka :*

      Delete
  2. Divno je to obavila :) sta je koristila za usne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, jeste :)) Čini mi se neki Bourjois sjaj, nisam baš uspela sve da vidim, pošto su mi većim delom oči bile zatvorene :D

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook