NEGA LICA

DETALJNA RECENZIJA: MULTIACTIV TONIRANA KREMA - nijansa Natural

12:43 PM


Tokom čitanja recenzija pudera i toniranih krema, često zafali slika koja pokazuje kako proizvod koji planiramo da kupimo izgleda na licu. Složićete se da svoč na ruci jeste koristan, ali ne znači dovoljno da bi mogli da odlučimo. Takođe, kad nešto stavljam svakodnevno na lice, želim da znam od čega je napravljeno i koliko je štetno za kožu.


Sastav:

Hajde da zajedno analiziramo sastojke ove kreme pre nego što iznesem svoje utiske. Biće preterano da pišem sve što ulazi u sastav, ali ne bi trebalo da vas zamori nekoliko prvih sastojaka po zastupljenosti. Krenimo:

Voda -  najčešći sastojak kozmetičkih preparata, ali pogodna sredina za razvoj i množenje bakterija
Propilen glikol - ulazi u sastav dezodoransa, mleka za skidanje šminke, zubne paste, losiona posle brijanja i kozmetičkih proizvoda za kosu
Dietil etar - bezbojna, visoko isparljiva i zapaljiva tečnost sa karakterističnim mirisom, u širokoj upotrebi kao rastvarač i svojevremeno se koristio kao generalni anestetik
Glicerin - niska toksičnost, često se koristi u farmaceutskoj industriji
Titanijum dioksid - često je sastojak krema za sunčanje jer UV svetlost pretvara u toplotu, za razliku od ostalih supstanci koje imaju ovu osobinu titanijum dioksid izaziva daleko manju iritaciju kože
P3MD - emulgator na biljnoj bazi, smatra se kao nisko rizičan sastojak
Cetil alkohol - masni alkohol, ali prija koži i nije štetan


Pored nabrojenih sastojaka sadrži i ulje jojobe, shea butter i aloju. Šea puter može da bude komedogen, a ulje jojobe bez obzira na sva pozitivna dejstva može dodatno zamastiti kožu. I to bi bilo sve negativno što može da se izvuče iz ove kreme.


Moj utisak:

Nije baš najbolje rešenje za osetljivu kožu, ali ja nisam imala nikakvu reakciju. Nije bilo novih bubuljica, čak mi se čini da je situacija za nijansu bolja od kad sam počela da je koristim.

Osnovne informacije o kremi:
  • ambalaža je odlična, lako se kontroliše koliko proizvoda izlazi
  • 50ml za samo 500 dinara (trenutno na akciji u Liliju 365rsd!!)
  • lepo ujednači ten, ublaži crvenilo, ali ga ne može u potpunosti prekriti
  • dobra pokrivna moć, ali nadograđivanje dodatnim slojem nije moguće
  • za kombinovanu i masnu kožu mora da se matira, ali nakon toga ne prosija ceo dan
  • proizvodi se u dve nijanse, ali je svaka veoma prilagodljiva i teško da ćete pogrešiti
  • postojana je na licu oko 7-8 sati, što je odlično jer izdrži ceo radni/školski/faks dan
  • skroz je lagana, kao da ništa nisam mazala na lice
  • lako se skida i najblažim sredstvima za uklanjanje šminke

Uvek je stavljam u debljem sloju, nakon što na crvenilo nanesem korektor i dobro ga ublendam prstom. Pre tonirane kreme stavljam i hidratantnu (ovu kremu), ali se potrudim da je koža dobro upije pre nanošenja podloge. Kad se matiram Essence all about matt! puderom u prahu - ceo dan ne prosijam!!! Sa Rimmel STAY MATTE kamenim puderom potrebno je matiranje na svaka 3-4 sata, što znači dve korekcije u toku radnog dana.

Natural nijansa istisnuta iz tube
blago razmazana da se vidi kako deluje narandžasto
nakon blendanja savršeno se stapa sa kožom


Pokrivna moć:

obe slike bez prerade i bez prajmera - na dnevnom svetlu, ali je na drugoj slici sunce već zašlo


U kategoriji toniranih, BB i CC krema - pokrivna moć je od srednje ka jakoj. Kad bih je poredila sa puderima, rekla bih da pokriva kao Bourjois Healthy Mix, samo što je finiš malo više mat.





Kako vam se čini?
Upravo idem da kupim i tamniju nijansu za leto.


*Akcija u Liliju traje do 15.5.2014.

You Might Also Like

15 comments

  1. Dobro si ovo rekla da ulje shea butera moze biti komedogeno, kada su preparati za lice u pitanju zbog masnije koze bas cesto citam u sastavu ima li ulja i koja su. Dopada mi se kako ti izgleda na ruci krema, bas je za toplije vreme lagana je, u svakom slucaju kada krenemo da se znojimo bolje je imati i ovu laksu kremu nego tecni puder. Super sto su je stavili na akciju, nisam znala :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i ja obično izbegavam ulja, a za ovu kremu sam čula toliko pohvala da sam morala da je probam. Akcija u Liliju je došla u pravo vreme :) uopšte se ne oseća na koži, meni je zato zanimljiva :D

      Delete
  2. Tvoj blog je odlican, sve pohvale samo nastavi!
    Svidja mi se jer u samo nekoliko recenica kazes sve o datom proizvou. Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!!! Ovde sam se baš raspisala, ali sve sa željom da što bolje objasnim :))

      Delete
  3. dobra recenzija, sve detaljno pisano a opet nije predugo da nas mrzi da citamo :D od svih BB/CC krema koje si probala koja ti je najbolja? :) ja sam planirala da uzmem bioten, ali sad mi i ova deluje dobro...koza mi je mesovita :)) hvala unapred :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti!! Pre ove, koristila sam samo Exfoliac Noreva toniranu kremu koja je 1600 dinara, ali Multiactiv ima bolju pokrivnu moć. Za neki dan ću pisati o Norevi, a Bioten nisam probala. Čini mi se da je sve što proizvode OK, devojke su uglavnom zadovoljne. Možda uzmem da probam sad neki dan, ispalila sam se na ton.kreme kao luda :D Garnier BB sam jednom stavila na lice i nikad više!!! Užasno prosijava čak i na normalnoj koži (drugarica mi je dala da probam).
      Uzmi ovu i probaj sad kad je 350 din, nećeš mnogo žaliti ako ti ne bude odgovarala - u šta čisto sumnjam jer kad meni sa masnom bude ok, verujem da će na tvojoj kombinovanoj izgledati još bolje :)

      Delete
  4. Ja ovo čudo OBOŽAVAM! Puder u poslednje vreme skoro i da ne koristim. Pre solarijuma mi je odgovarala natural, sada bronze, posebno volim to što se nijansa prilagođava tenu, nema bojazni da ću izgledati kao da sam "pozajmila facu" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Želim tvoj novi ten!! :D Moram i ja malo da odem pod lampe, uzela sam bronze :)) Nadam se da će biti ok, mada mogu i da ih mešam ako ne bude odgovarala nijansa. Videla sam kod tebe da se i druga nijansa odlično prilagođava, pa ne verujem da će biti problema. Puder već mesec dana nisam stavila!

      Delete
  5. Baš si me zaintrigirala sad, ovo zvuči dobro :) Avene ima odlican puder za osetljivu kozu bas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste dobro! :D dobila sam preporuku od dermatologa za Avene, ali se nešto nisam snašla sa nijansama i odustala sam

      Delete
  6. Divna je, uzela sam tamniju nijansu, a snizenje ko poruceno :D

    ReplyDelete
  7. Cena je smešna, stvarno. Tamnija kao stvorena za leto :)

    ReplyDelete
  8. I Bioten CC je lagana,ali slabo prekriva,a Niveina BB mi prekriva bolje od mnogih pudera. Ovu još nisam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niveu se ne bih usudila da stavim na lice, ne volim taj brend. Bioten CC ću sigurno probati, dobila sam neke kremice na poklon i zadovoljna sam. :))

      Delete
    2. A meni je Nivea omiljena,svasta koristim od njih i svime sam zadovoljna.Losion za zatezanje tela im je odlican,moracu ga na blog :)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook