ZA SVAČIJI DŽEP

ŠMINKA ZA SVAČIJI DŽEP (DO 500 DINARA) - TREĆI DEO

1:20 AM

AKO STE NEŠTO PROPUSTILE, OVDE POGLEDAJTE PRVI DEO I OVDE DRUGI DEO.

Baza za senku

Essence ima veoma dobru bazu za senku koju nikad nisam posedovala, ali sam koristila nekoliko puta kad sam se šminkala kod drugarica koje je koriste. Dobra je, drži senku skoro celu noć na kapcima i veoma je jeftina u odnosu na ostale. Košta nekih 350 dinara. Nije baš najidealnije rešenje za masne kapke.



Avon bazu takođe ne posedujem, ali sam imala priliku da je probam dosta puta i veoma je slična NYX-ovoj koju trenutno koristim.


Essence nudi odlično rešenje za produženo trajanje senki, ali predložila bih i Maybelline color tattoo senke koje imaju dve uloge - baza i senka. Njih možete naći za 500 dinara, ali u zavisnosti od prodajnog mesta možete ih videti i za 800. Ako vidite za 500, jeftinije nećete naći - kupujte.





Baza za puder

Fenomenalna podloga za puder vam može biti Baleina zelena kremica koja košta samo 250 dinara. Smanjuje mogućnost prosijavanja, drži puder na licu oko 8 sati - što je svima i više nego dovoljno. Miriše na zelenu jabuku, kao i cela zelena linija.

Kvalitetnija opcija je svakako Gariner Moisture Match krema, koja je malo iznad 600, ali je Garnier često na akcijama, tako da sam je viđala i za 400 dinara. Blago ugladi lice, daje polu-mat izgled, nije baš da nećete prosijati, ali je okej. Blago hidrira, tako da vam obrazi neće biti suvi. Ima ih prema različitim tipovima kože, pa je tako ova zelena za masnu, crvena za suvu, narandžasta za umornu i plava za normalnu (za petu nisam sigurna).



Četkice

Što se tiče pristupačnih četkica - izbor je ogroman. Ima veoma kvalitetnih alata za šminkanje koji su razumnih cena. Essence, Blush, Cala, Avon, Aura, Oriflame - samo su neke kozmetičke kuće koje proizvode pomenute alate.


Essence ima odlične četkice za jako malo novca - četkica za ajlajner i ove dve za senku su po 130 dinara, a ove dve veće - jedna za rumenilo, a druga za kameni puder po 400 dinara. To je stvarno smešan novac i morate ih imati. Oni su nedavno izbacili i svoju verziju Kabuki četke, koja NARAVNO nije stigla u Srbiju, ali je očekujemo.



Nisam našla bolju sliku, ali verujem da sve znate o čemu pričam. Blush je fenomenalna četkica kojoj ne otpadaju dlake, lepo se pere, brzo suši i dugo traje. Četkice za usne, korektor i senku su oko 200 dinara, a za puder i rumenilo oko 500. Ima i skupljih, ali i jeftinijih, verujem da će svaka devojka neći nešto što joj je potrebno. Najviše četkica iz moje kolekcije su baš ovog proizvođača.


Cala četkice su odlične, pristupačne i traju veoma dugo. Nemam ih puno, ali one koje imam obožavam. Za nijansu su skuplje od Blush.



Oni su nedavno izbacili četkice sa druge slike, a ovaj set od 3 četkice je odavno tu. Taj set su moje prve četkice za šminkanje, imam ih više od četiri godine i zadovoljna sam. Ne bih ih baš hvalila, jer su dlake letele na sve strane, ali su dobre za ono što su namenjene. Set je bio 700 dinara, što kad podelite sa tri bude veoma povoljno.


Posedujem samo jednu Avon četku i njom sam prezadovoljna. To je ova sa slike, namenjena za nanošenje rumenila. Cene se ne sećam, ali ne verujem da je preko dozvoljene sume. Dlake ne otpadaju, traje mi već 4 godine, lepo se pere i veoma brzo suši.

Ovo je stranica Oriflame brošure, znam da su im četkice odlične, imala sam par - ali sam ih sve izgubila na jednom putovanju. Pamtim ih po dobrom i uvek sam za njih čula samo reči hvale. Jedini razlog što nemam više kataloških četkica je taj što nemam svoju Avon/Oriflame damu. Na slici su sve ispod 400 dinara.


Uvijač za trepavice

Ovo je fenomenalna stvar koju svaka devojka prosto mora da ima, mogu da se nađu od 200 dinara pa naviše.




Ovde je kraj priče o pristupačnim proizvodima. Pošto sam primetila da vam se ovakvi postovi sviđaju, u planu mi je da pišem o najboljim proizvodima iz određenih kozmetičkih kuća, mislim da će to biti veoma zanimljivo za čitanje. Nadam se da vas nisam mnogo namučila ovim trodelnim postom :)


Ako mislite da nešto fali - pišite mi da dopunim, moguće je da sam zaboravila. 

You Might Also Like

16 comments

  1. nemam nikakve zamerke na tekst o cetkicama, samo moram da iznesem jednu malu primedbu- izraz karlas je mnoogo rogobatan (na stranu sto nisam cula ranije da ga iko spominje), mnogo lepse zvuci uvijac za trepavice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, na kutiji u koju je bio spakovan je pisalo KARLAŠ SA DUPLIM GUMICAMA i nekako mi je ostalo u glavi i skroz sam nesvesno napisala karlaš :D i u društvu me svi čudno gledaju kad izgovorim tu reč :D hvala što si mi skrenula pažnju na to :)

      Delete
  2. imam essence cetkice za puder/rumenilo I gel ajlajner, I vrlo su mekane I lepe! blush ne komentarishem, fenomenalne su!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam obe za senku, a ovu za ajlajner nikako da nađem.. gde si uzela? :)

      Delete
  3. Nisam do sada čula za izraz "karlaš". I složila bih se sa Irenom... zvuči... pa rogobatno (ako ću bit fina i koristiti eufemizme). Inače, meni su sve te četke pregrube i eto, ne sviđaju mi se. Mislim da cena govori mnogo o njima. Jedino Blush nisam isprobala. Moguće da ću se usuditi, ali imam već i više nego dovoljno četki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Napisala sam gore za karlaš, da se ne ponavljam :) jesu ove Essence malo grublje od skupljih, ali Blush nemaju tu manu

      Delete
  4. Essence četkice za rumenilo su najmekše i najdivnije na svetu. Ja sam ugrabila belu sa bebi roze vrhom. Čuvam je kao oči u glavi. :-D
    Odlična ideja za postove, većina je proizvoda koje ja koristim, ne samo što su jeftini nego zato što su odlični. :-D Tanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ubedila si me da kupim tu za rumenilo :D Hvala ti, biće još sličnih :)

      Delete
  5. Imam ovu Avonovu za rumenilo,i traje mi i vise od tvoje 4 godine! :) :P A Blush tek planiram da probam... :D

    ReplyDelete
  6. Odlican post...:)
    Cini mi se da je peta Garnier kremica predvidjena kao zastita od sunca sa SPF faktorom 20

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam ovu zelenu nešto kratko (i možeš misliti IZGUBILA SAM JE kao i sve što gubim), tako da i ne znam puno o ovim kremicama, ali znam da sam baš bila zadovoljna :) Ako još ima i SPF, super :D

      Delete
    2. Zaboravila sam da se zahvalim - HVALAAA :*

      Delete
  7. Essence četkice su stvarno super. A još i jeftine. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlične, ja sam baš nedavno dopunila kolekciju :)

      Delete
  8. Ebelin uvijač za trepaviče je jaaaako dobar a može da se nađe često na sniženju u DM-u za 450 do 500 din. Skroz je nežan prema trepavicama a efektan.

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook