NEGA LICA

ČIŠĆENJE KOŽE

11:34 PM

Čišćenje kože je jedan od ključnih načina da održite zdrav i lep ten. Uklanjaju se tragovi prljavštine i šminke i na taj način otklanjaju stare ćelije kože, otkrivajući sveže. Bez čišćenja, koža može izgledati neprivlačno i sivo, naročito ako živite u gradu sa visokim stepenom zagađenja. Čak i kada se ten čini čistim, posle jednog dana nataložen je sloj znoja i nečistoća, glavnih uzročnika zatvorenih pora, upala i mitisera. Dobrim večernjim i jutranjim čišćenjem postići ćete gladak, zdrav ten.

Čišćenje kože bi trebalo da bude vaš prvi korak jutarnje i večernje rutine. Trebalo bi da bude temeljno, ali nežno. Lagano sredstvo je idealno. Ugrejte ga na dlanu i utrljajte nežno, te obrišite maramicom ili vatom. Nikada grubo ne povlačite kožu.

DUBINSKO ČIŠĆENJE

Dubokim i temeljnim čišćenjem koža će postati sjajna i glatka. Jeftin i delotvoran način jeste da parite lice nad činijom vruće vode koja nije ključala. Dodajte esencijalna ulja da ugodite sebi i namestite lice iznad vode, pokrivši ga peškirom. Dopustite desetak minuta pari da otvori pore, a zatim nežno umasirajte losion za čišćenje u kožu. Posebno se posvetite čelu, nosu i bradi. Uklonite losion sa čistom, toplom i suvom krpom ili tuferom od vate, trudeći se da ne povlačite kožu. Tretman parom jednom nedeljno će sprečiti pojavu mitisera i upala. Ovo je izuzetno značajno za masnu kožu, a ukoliko imate suvu kožu - tretirajte je parom najviše jednom u dve nedelje, jer je ovakva koža delikatnija.


Maske od gline su veoma učinkovite u izvlačenju nečistoća, naročito u problematičnim zonama. Kako se glina suši, skuplja se izvlačeći mititsere i mrtve ćelije kože iz otvorenih pora. Međutim, veoma je važno da se posle ovakvih tretmana pore zatvore da bi se zaustavilo nagomilavanje prljavštine. Za zatvaranje pora umijte lice hladnom vodom ili upotrebite tonik namenjen vašem tipu kože, ali imajte u vidu da će se, zbog vode, lice činiti zategnutijim. Koža zaista izgleda sjajno i sveže posle ovog tretmana, ali ne preterujte. Jednom nedeljno je sasvim dovoljno. 


Maske za lice su veom delotvorne u uklanjanju nečistoća. Čišćenje lica parom sa dodatkom bilja će povećati učinkovitost pare i učiniti lice čistim, svežim i sjajnim.



Kako vi čistite svoje lice?
Koja maska vam je najdraža?

You Might Also Like

3 comments

  1. Ja se jednom sedmicno naparim kamilicom,i posle stavim omiljenu Frimmen maskicu,ili neku prirodnu od kvasca i mleka!! :) to mi bas bude super i prija mi!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto, samo što nikako da kupim tu Freeman masku :/ jel jedini način kupovine onlajn?
      Meni je nedelja dan za uživanje :D

      Delete
    2. Nedelja je samo moj dan,i ne dam ga nikom! :D ! Pa pre sam negde procitala da je neko kupovao u Merkatoru,ja licno nisam videla,tako da ne mogu da tvrdim,ali ako vidim da ima javicu ti!! :)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook