NEGA LICA

VEOMA ZDRAVA KREMA - pantenol mast, krema za problematičnu kožu i veoma hidratantna krema

9:13 AM

Veoma zdrava krema je brend poznat po veoma pristupačnim cenama, njihove proizvode možete naći samo u Liliju. Pošto je u toku neka akcija na Lilijeve proizvode (Velnea, Mama&babywatte watte, lilly, moe28, solevita, njihovi galenski lekovi i VZK), ako kupite bilo koja dva proizvoda nekog od navedenih brendova, treći dobijate gratis. Sve što vidite, zajedno je koštalo oko 300-400 dinara. Sve ove proizvode sam i ranije koristila, tako da ćete moći da pročitate zašto ih svaki put iznova kupujem.



Krenuću od kreme za problematičnu kožu, za koju verujem da je većini devojaka poznata. Veoma je pristupačna i vredi mnoooogo više nego što košta. Cena je samo 150 dinara za 15ml proizvoda. Struktura je nešto gušća nego kod običnih krema, kreč bela i nanosim je ciljano na problematične zone na koži i to u debljem sloju. Koristim je pred spavanje, nakon što detaljno očistim lice.




Jedini 'problem' sa proizvodima brenda Veoma zdrava krema je kratak rok trajanja. Na kutijici svakog proizvoda naznače broj meseci koliko je predviđeno da traju. Ova za problematičnu kožu vam može služiti 3 meseca. Preporuka je da se ova krema koristi u kombinaciji sa losionom za čišćenje lica, ali je meni ta mešavina bila veoma agresivna i prestala sam da koristim losion. Koža mi je na takav tretman veoma burno regovala, pa sam dobrih mesec dana morala da saniram crvenilo koje je taj mix prouzrokovao. Taj njihov losion za problematičnu kožu je pun alkohola, pa ga nikako ne bih preporučila za korišćenje na licu.


Ovoj kremi je promenjena ambalaža, pogledajte post vezan za to kako bi je lakše prepoznali - OVDE (KLIK,KLIK).


Ova krema zaista rešava problem kad imate 'po neku' bubuljicu i prilično je efikasna. Za par dana ume baš da poboljša izgled kože. Ima neki specifičan miris... nije neprijatan, ali je malo iritantan - mene asocira na neke jake mentol bombone.


Sledeća je intenzivna hidratantna krema za lice - rok trajanja SAMO MESEC DANA! Veoma, veoma je masna, tako da mislim da nikad ništa masnije nisam namazala na lice. Stvarno dobro hidirira kožu. Nisam je koristila na celoj površini kože lica, već samo gde imam neke suve delove i odlično mi je to rešila.



Dolazi u pakovanju od 50ml (rok trajanja joj je mesec dana, a ja je samo na neke delove lica mažem) - redovno je koristim i za druge namene da bih je potrošila. Mažem je na zanoktice, pete, kolena i laktove... na bilo kom suvom delu kože. I nikad me nije izneverila, za nekoliko dana svaki problem reši.


Struktura je gelasta, a boja svetlo žuta.. Na kutijici piše da može da se koristi kao podloga za šminku, ali mislim da to nije moguće. Jedino ako imate izrazito suvu i dehidriranu kožu, mada ćete morati da čekate sigurno sat vremena da vam koža lepo upije kremu.



Pantenol mast i pantenol krem gel su za mene pravo OTKRIĆE. Obožavam Pantenol u svakom mogućem obliku. Koristim ga za:
  • ožiljke
  • regeneraciju oštećene (ogrebane, odrane) kože
  • saniranje stanja kože koja je dugo izlagana vetru
  • blaže opekotine od sunca (uglavnom nastale nenamernim izglaganjem suncu)
  • mazanje kože lica nakon kozmetičkih tretmana
  • ujede insekata ili bilo kakve irirtacije kože
Takođe, kad je mlađi brat imao neki mali problem sa ekcemom, to smo uspešno rešili uz pomoć Pantenola. 





Struktura je kremasta, a boja bela. Tuba sadrži 50ml proizvoda. Mast se lako razmazuje i koža ga ne upija - zbog toga ga u hladnim zimskim danima nanosim i na usne. Takođe ga mažem na kožu nakon depilacije ili brijanja. Višenamenska krema, jednostavno je morate imati u kući!


Update - 6.3.2014.



Ako naiđete na ovaj pantenol, slobodno ga kupite - provereno je dobar. Cena je oko 300 dinara, ali ima i veću mililiražu. Pomaže kod isušene kože kolena, laktova, obraza, ekcema...




Da li ste koristile bilo šta od brenda Veoma zdrava krema?
Koristite li bilo šta od Lilijevih brendova koje sam pomenula na samom početku posta?
Da li vas je neki od ova tri proizvoda zainteresovao?

You Might Also Like

41 comments

  1. Taman kliknula da vidim prethodni post kad isskace notifikacija da si objavila i ovaj :)
    Jednom je sestra kupila neku od tih krema (za lice je bila) i znam da sam se prijatno iznenadila. Jos me vise raduje sto joj je rok trajanja toliki koliki je, znaci da sigurno ne stavljaju neku hemiju da moze da traje po 3 godine :) Mi pantenol (ali onaj, ovaj nismo probale) u kuci UVEK imamo i na sve ga mazemo, jos na hleb da pocnemo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trudim se da budem što redovnija :D Super su kremice, nema šta nisam probala. Pa nemaju parabena i tih hemikalijica koje joj produžavaju trajanje. Ja ih uvek kupujem prvog u mesecu da bih lakše pratila kad im ističe rok trajanja. Vi sa pantenolom, kao mi sa medom :D

      Delete
  2. Jao a meni pantenol pravi haos po licu!! Bas mi ne odgovara!! :/ imam ovu kremicu prvu,i nju samo ciljno nanesem na bubuljicu,jer sam je jednom iz hira namazala na neko crvenilo,i jedva sam to sredila sa Sajicevim melemom za opekotine!! :) Ali nista brze mi nije sredjivalo i isusivalo bubuljice!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joooj, prvi put čujem da nekome Pantenol ne odgovara :/ Kako ti pravi haos? Možeš li malo detaljnije da napišeš, ako ti nije problem?
      Da, da, ova kremica za bubuljice je bez sumnje njihov najbolji proizvod. :))

      Delete
    2. Jednostavno mi ne odgovara,kad vidim u sastavu kreme pantenol,to ne kupujem,bio mi je nekad kao dnevna krema,i sta god da sam probala da sredim lice,i menjala druge proizvode,ostajla sam sa pantenolom,i na kraju skontam da je on kriv,za sve. Izadje mi i sad po neka bubuljica,ali mi je tada bio haos!! :)

      Delete
    3. Nezgodno ga je izbegavati, jer ja koju god kremu uzmem u ruke - vidim da je pantenol jedan od sastojaka :D baš čudno da ti ne odgovara, ali dobro je da si otkrila u čemu je problem :D

      Delete
    4. Negde ga ima manje,negde vise,znam da ga ne mogu bas u potpunosti izbeci,ali se trudim!! :)

      Delete
    5. I meni su izlazile bubuljice ali od krema zato što je mastan pa mi zatvara pore. Sada sam prešla na krem gel, s tim što pazim koju količinu nanosim i ne smeta porama toliko. Dakle, za masnu i osetljivu kožu nikako mast ili krem, već krem gel.

      Delete
  3. Ja koristim Pantenol kremu i mast, ali Galenikinu! Skeptična sam da probam novu marku, jer sam se jednom prevarila kupivši mast proizvođača Moja apoteka. Možeš li da mi uporediš sa ovim proizvođačima ako si koristila već...?

    ReplyDelete
  4. Koristila sam svašta od njihovih proizvoda. Ova kremica za problematičnu kožu mi je super, mada ne toliko dobra koliko su je nahvalili, ali radi posao. Imala sam i taj losion koji si pomenula, ali je i meni bio baš agresivan, pa sam odustala. Koristila sam i mleko za skidanje šminke, ali je onoliku količinu nemoguće bilo potrošiti za par meseci, pa je na kraju završio u kanti jer je rok istekao. Ovaj pantenoj je meni super za kosu, baš bude mekana i lepo se oblikuje od njega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa da, ni meni ova kremica nije WOW, ali je okej :) losion je svima koje poznajem bio previše agresivan.. Mleko sam takođe probala, ali mi nije dovoljno dobro skidalo.. nekako mi je bilo blago, pa sam prešla na ono apotekarsko.
      Kako pantenol na kosu, uputi me? :D

      Delete
    2. Isto kao što koristiš onu Balea kremu za kosu. :D Ja ga stavljam na mokru kosu, nakon pranja. Mada sam čula da je dobar i da se stavi pre pa da se drži neko vreme. Ako ga budeš probala ovako kao ja što koristim, pazi da ne preteraš. Ja sam prvi put natrpala, u fazonu neka zdravo je, i samo se ulepila. :) Količina kao i za svaku kremu, i ako ga koristiš redovno stvarno kosa postane baš mekana, na duže staze. Isto je i onaj pantenol u spreju odličan, ja kad ne mogu da se odlučim šta da naprskam na kosu posle pranja, uzmem njega. :)

      Delete
    3. Jao, jao, tek sad kontam da je ovo pantenol mast. Nemoj to na kosu. :D Imaju oni i onaj pantenol krem (ili emulziju, nemam pojma kako se zove), na to sam mislila :)

      Delete
    4. Uzeću onda krem gel, moram da probam :)

      Delete
  5. Možda da umesto ove kreme za problematičnu kožu probaš Sudocrem (imaš detalje kod mene u postu "kao bebina guza" :-D)
    Ovo mi deluje nekako previše agresivno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čitala sam taj post (obožavam tvoje bebeće postove), ali mi sad nije potrebna neka kremica sa tom namenom :D

      Delete
    2. Sudokrem nije pravo resenje,cak ni za ojede kod beba.ne bi me cudilo,da za neko vreme objave, da sadrži neki štetne sastojke. Pantenol postoji odavno i mija majka ga je koristila,tako da bih se u svakom slucaju odlučila za pantenol.

      Delete
  6. Ćao svima. Nabasah na ovaj blog ne bih li našla rešenje za moje bubuljice i privuče me ovaj Flogocid što zbog cene, što zbog problema koji ti je rešio. Razmišljala sam i o Lilijevoj kremi, al nešto mi se čini da bi mi bila preagresivna. Naime, ja od skoro imam neke sitne bubuljice skoro po celom licu, najviše čelu i levom obrazu koje se najviše vide kada okrenem lice prema suncu. One više liče na osip, na neka mesta mi se koža i peruta. Dijagnoza mi je inače blago problematična koža, čelo mi je masnije a koža inače nije. Dermatolog mi je dao Laroche Posay Effaklar Duo koji kažu da je za jako problematičnu kožu, tester me nije ubedio da je kupim, a pritom nije ni jeftina. Zanima me kakav si ti osip imala po licu, da li je ličio na moj problem? I bilo čija iskustva sa ovim problemom bi mi bila od koristi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flogocid sam koristila ranije i nikad na blogu nisam pisala o njemu. Na mojoj koži on izaziva sledeću reakciju:
      - dodatno masti već masnu kožu
      - ne uklanja bubuljicu već samo pomaže proces sazrevanja
      - previše je kremast i klizi po licu kad se namaže, pa mislim da tako raznosi bakterije i izaziva nove bubuljice
      Moja preporuka je da pogledaš ovaj post - http://leprettiness.blogspot.com/2014/03/dr-milojevic-hidravita-krema.html, konsultuješ se sa doktorom i kupiš prepisane preparate. Meni je to pomoglo duplo više (i za mnogo manje vremena) nego sva ova izvikana preparativa - Vichy, Eucerin, La Roche Posay i sl. Ova VZK krema ti neće rešiti problem osipa, ona je više za ciljano nanošenje na onu crvenu bubuljicu. U narednih nekoliko dana ću detaljno napisati kako sam prevazišla problem tog osipa po koži sa svim slikama od ranije i sad, napisaću i šta sam sve koristila (odnosno još uvek koristim). Ako ti bilo šta treba od informacija, kontaktiraj me na Facebooku da ti sve detaljno iskucam :)
      Pozdrav!

      Delete
    2. Promašila sam post što se tiče Flogocida, al izgleda da nisam puno pogrešila. Čekam onda blog, a do tad ću da poslušam savete. Hvala puno!

      Delete
    3. Nema na čemu, drago mi je što si baš ovde potražila savet. Puno sreće u borbi protiv napasti :)

      Delete
  7. Cao :)
    Ja sam koristila, VZK, nanosila je ciljano na bubuljicu i...deuje neverovatno brzo, izvlaci bubuljicu, ali kao da "jede" kozu. Nakon nestanka bubuljice, na njenom mestu ostaje jako crvena fleka, koja se sjaji i pece. Nakon nekog vremena se pojavljuje korica... Da li je i kod tebe bila takva reakcija na kozi? Ne znam da li da je koristim i dalje, jer ne znam da li ona bas tako i treba da deluje. :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, krema baš sprži bubuljicu, dešavalo mi se to.. Moraš dobro da hidriraš taj deo na koji mažeš kremicu, a kad nastane ta korica onda maži pantenol.. za flekice pomaže limun, ali moraš biti mnogo uporna. U suštini svaka agresivna krema tako deluje, probaj da je kombinuješ sa nečim hidratantnim pa vidi da li ti odgovara :)

      Delete
    2. Koristim Eucerin hidratantnu kremu i prodje ta flekica vremenom, ali nisam mislila da sama VZK treba tako da deluje. Ali dobro, nastavicu da je koristim, jer bubuljica stvarno nestane.
      Hvala :)))

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Само да кажем да ме одушевљава што увек има фотографија, јасна и велика, списка састојака.

    Хвала на томе, оволииико :) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ana, hvala na komentaru!
      Nema na čemu, drago mi je da su postovi kompletni!! Trudiću se da sastav uvek bude slikan ili prepisan :) Pozdrav!!

      Delete
  10. Koristim ovu za problematičnu kožu doduše sad je već drugo pakovanje,i super mi je,zaista deluje za te pare ko bi reko :) Takođe sam uzela antirid kremicu za oko očiju baš nedavno ali još nisam počela da mackam nemam naviku,a uzela sam konjsku mast za muža pošto ga često bole leđa pa kad testiramo javićemo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam planirala da počnem sa njihovim antiridom, sad se navikavam tako što mažem vazelin :) Mislim da sa VZK nema promašaja, sve je dobro :D

      Delete
  11. Koristila sam za problematičnu kožu, sve mi se svidja osim mirisa i kratkog roka trajanja :D

    ReplyDelete
  12. Uzela sam skoro Pantenol krem gel istog proizvodjaca i nisam preterano odusevljena.. Zelela sam sa njim da resim problem bubuljica na bradi i oko usana koje se pojavljuju periodicno ali nije mi se nesto pokazao, zato sam se sad nameracila na ovu kremu za problematicnu kozu, dobro je sto si naznacila rok trajanja posto meni ne bi palo na pamet da pogledam, verovatno bih primetila kad bi vec bilo kasno :)

    ReplyDelete
  13. Који од Пантенол производа је најбољи за особе са РОЗАЦЕОМ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista ne znam, najbolje da pitate dermatologa :)

      Delete
  14. Који од Пантенол производа је најбољи за особе са РОЗАЦЕОМ??

    ReplyDelete
  15. Ovi preparati su zaista odlični, koristim ih redovno već godinu dana. Kremica za problematičnu kožu uništava one grozne potkožne bubuljice za nekoliko sati. Čim osetim onaj specifičan bol, koji se javlja pre nego što potkožna sazri, namažem nekoliko puta na dan to mesto i bubuljica nikad i ne izađe. :) Samo se mora voditi računa da se maže na strogo ciljana mesta. Pantenol gel koristim umesto dnevne kreme, a pantenol mast umesto noćne i zaista sam zadovoljna. Jedan trik kojim ja produžavam rok trajanja proizvoda, pošto zaista nije moguće potrošiti ih u propisanom roku: čuvam ih u frižideru!!! Em sprečava kvarenje i razmnožavanje bakterija, em hladna krema poboljšava cirkulaciju! :)

    ReplyDelete
  16. Kupila sam losion za ciscenje lice, uzas odmah mi se zacrvenelo celo lice!
    Ostale proizvode cu probati, valjda nece biti isto kao sto je bilo sa ovim losionom

    ReplyDelete
  17. Ja imam male sitne bubuljice na bradi i celu i malo crvenilo kod obraza(slicno kao bubuljice) jel da koristim ovo ili ne?Posto nemam one bas velike bubuljice?

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook