OSTALO

JEDINSTVEN STIL - AMY WINEHOUSE

8:45 PM



Amy Winehouse bila je engleska kantautorka poznata po svom izražajnom kontraalt vokalu, a prepoznatljiva po svom specifičnom stilu. Retro šminka koju odlikuje debela crna linija izvučena od spoljašnjeg ugla oka prema slepoočnici, mladež iznad usne i košnica frizura su bili sigurni znaci da se radi o Amy. Koliko je bila poročna, toliko je bila i jedinstvena. 


Ejmina kuća u noći kad je umrla (izvor http://sr.wikipedia.org)

"Amy je bila prava ikona stila... Ona je pre svega predstavljala jedinstvenost. Kako u muzici tako i u načinu oblačenja. Kombinovala je brojne uticaje kako bi stvorila jedinstven stil", rekao je Paul Gaultier posle revije.




Bila je i ostala ikona stila. I dan danas, mnogima služi kao inspiracija za odevanje, šminkanje, ali i za način života. Kažu da je svoju prepoznatljivu šminku i frizuru iskopirala od grupe The Ronettes (bile su veoma popularne tokom 60-ih). Bila je muza mnogim modnim dizajenerima i modnim kućama kao što su Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren...


The Ronettes


JPG revija, manekenka je prošetala sa cigaretom

Zbog brzog i poročnog života koji je vodila, 23.jula 2011. godine se priključila KLUBU 27 - izraz koji se koristi za muzičare koji su preminuli u 27. godini života na vrhuncu slave. 




Jedan fotograf koji se bavi fotkanjem poznatih u lošim izdanjima je izjavio - da je bilo najlakse uhvatiti Amy u groznom izdanju, a da bi problem nastajao onda kad je trebalo da joj napravi dobru sliku. Kad na Google-u ukucate njeno ime, rezultati pretrage će najčešće pokazivati njena neslavna izdanja, pa je prava je muka naći neku njenu lepu sliku.





Bez obzira na sve negativno što se za nju vezuje, 

ona je zaista velika umetnica sa jedinstvenim stilom

šminkanja, odevanja i generalno - života.





You Might Also Like

0 comments

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook