NEGA LICA

NEGA MLADE KOŽE

2:42 PM



Kako bi održali kožu blistavom, ključ je ne opteretiti je proizvodima, već je ostaviti da prirodno diše. Svakako je važno imati rutinu umivanja radi sprečavanja začepljenja porea i pojavljivanja bubuljca. Koža može imati koristi od najobičnijeg umivanja; izaberite što prirodniji sapun i uvek tražite reči poput nežan i blag. 


Ne zaboravite da bilo koje oštećenje od sunca ostaje na licu zauvek, tako da što pre počnete da koristite zaštitu - to će zdravlje vaše kože biti bolje i kasnije će se pojaviti bore. Ispijanje vode će pomoći da vam koža ostane čista, što će učiniti i prirodna i zdrava dijeta koju sačinjavaju mnoštvo voća i povrća. Takođe je pametno umiti se nakon sporta i drugih aktivnosti, jer znojenje otvara pore, što zauzvrat može dovesti do nagomilavanja prljavštine.


Tražite proizvode specijalno namenjene za SVOJ TIP KOŽE, a naročito mleka i blage hidratantne kreme koje sadrže malo ulja ili skorz prirodne proizvode koji ne sadrže PARFEME ILI HEMIKALIJE. Suve površine (na primer na kolenima i laktovima) se mogu tretirati PRIRODNIM PČELINJIM VOSKOM ili balzamom sa osnovom esencijalnih ulja.


Mlada koža je obično problematična, ali bubuljice, mitiseri i akne se mogu umanjiti ako preduzmete određene korake. Trljanje kože će često skinuti mitisere, a naročito ako su vam pore otvorene POMOĆU PARE. Pomoći ćete bubuljici da se brže osuši ako je trljate antiseptikom. Ovo je mnogo bolji način borbe nego ceđenje koje može dovesti do modrica i oštećenja kože. Akne se najbolje tretiraju ukoliko posetite dermatologa koji bi trebalo da vam prepiše nešto što će ublažiti simptome.




Važno je da ne preopteretite mladu kožu preparatima. Često je jednostavno čišćenje sasvim dovoljno za zdravu i sjajnu kožu.

You Might Also Like

0 comments

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook