Le prettiness

MOJA KOSA

12:42 PM

Decembar je moj omiljeni mesec. Sneg, praznici, doček Nove godine, zimska garderoba i propratni aksesoari (kapica, sal, rukavice..), u tom mesecu je moj i rođendan mog dečka.. previše divnih razloga za sreću i radovanje. Obožavam da dobijam poklone i da poklanjam!

Danas sam poželela da vam pokažem svoju kosu, koju OBOŽAVAM. Ona je jedna od mojih najvećih ljubavi, mazim je, pazim i ljubomorno čuvam. Prirodno je savršeno prava, tako da je nakon pranja samo osušim i očešljam - i frizura je spremna. Svi moji prijatelji znaju koliko volim svoju kosu i sa kolikim uzivanjem i oduševljenjem pričam o njoj. Redovno je šišam, nekad i češće od jednom mesečno (zato što frizerka jednom nedeljno dolazi kod nas u kuću da fenira mamu i ja se samo uvalim :D).
Nisam je farbala sve dok nisam uradila ombre - 2. 9. 2013. Delom iz razloga što ne želim da je uništavam, ali najviše zato što volim svoju boju kose i mislim da mi baš takva najbolje stoji. Prelaz je blag, a razlika između gornjeg i donjeg dela minimalna, baš kako sam i želela. Danas, nakon tačno tri meseca, samo oni koji znaju da sam radila ombre mogu da ga primete, najvećim delom se boja isprala. OK, dosta više sa pričom, pogledajte slike:

OMBRE

Za razliku od mnogih devojaka koje se žale na neukrotivu kosu, moja je uvek voljna da sarađuje. Često ume da me oduševi svojim izgledom u svečanim prilikama. Ne feniram i ne presujem kosu, ponekad uvijam.

SVEČANE PRILIKE







Punđe stoje celu noć, a lokne nekoliko sati - za mene i više nego dovoljno! Slede uglavnom slike sa instagrama, jer ih jedino tako imam sačuvane (da ne bih duplirala, ne čuvam originale, već samo prerađene slike).



I U MANJE SVEČANIM PRILIKAMA: 











Kosu retko kad uvijam, žao mi je da je gorim bez obzira što koristim zaštitu od toplote. Pre godinu i po dana sam kupila Rowenta figaro sa raznim nastavcima:

*slika preuzeta sa Google Images

Uglavnom sam zadovoljna, osim što mi je malo žao novca koji sam izdvojila za nešto što retko kad koristim.


NESLAVNA IZDANJA




Kako vam se sviđa ovaj post? Prepun je slika! Želite li da čitate o preparatima koje koristim za negu kose? Slušaju li vas vaše kose ili teraju po svom? :)

Lajkujte me i na FB, OVDE

You Might Also Like

24 comments

  1. Imas prelepu kosu! Ja bih volela da citam kako i cime je negujes.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da to čujem, definitivno će biti reči o proizvodima za negu kose! :)
      Hvala na komplimentu :*

      Delete
  2. Kosa ti je savrsena :) Duga, lijepa,njegovana :) Bilo bi lijepo kad bi napisala post o proizvodima koje koristis u njezi kose :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na lepim rečima :) post je stavljen na 'to do' listu :D

      Delete
  3. Divnu grivu imaš, i ja svoju kosu obožavam tako da te skroz razumem. Moja je gusta, ali nije ravna kao strela i uvek krenem ka pegli, ali mi je žao da je mučim iako stavim sredstvo za zaštitu od toplote, pa je pustim takvu kakva je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da nisam jedina koja toliko voli svoju kosu :)) I moja je za nijansu lepša kad se provuče kroz peglu, ali je uvek poštedim :D Hvala na komplimentu :)

      Delete
  4. Bas ti je lepa i negovana kosa.Mogla bi da napravis post kako je negujes.Ako vec imas,mogla bi da mi posaljes :)) Moja je gusta i ravna,ali je ostecena pri krajevima,pa sam prestala da je peglam i uvijam.Duzine je do polovine ledja,pa mi zao da skratim ove ostecene krajeve :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam taj post, ali je u planu (malo sam u gužvi zbog kolokvijuma). Zavidim ti na gustini, moja je tako tanka i nežna... Obožavam dugačku kosu, veoma mi je drago što si prestala da je mučiš, ima dosta načina da je ukrotiš, a da joj manje škodi. Pisaću sve kako i šta, čim ugrabim vremena, a do tada ću izbacivati već spremljene postove.
      Hvala ti na komplimentu :))

      Delete
  5. Kosa ti je savršena...A i ti si prelepa! :) Piši kako je neguješ! ;) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti od srca na komplimentima :) Sigurno ću pisati o tome, samo da završim sa određenim nizom postova i bacam se na negu kose :)
      :*

      Delete
  6. Kosa ti je super negovana. Mnogo mi se dopada boja.
    ali po mom misljenju je nekako predugacka za tu gustinu. Mislim da bi ti srednja duzina kose bolje stajala. Da li si probala?:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na divnim komplimentima!! :) Par godina sam nosila kosu dužine do grudi, ali mi se više sviđa kako mi stoji duža. Krajem prošle godine sam je skratila nekih 20cm. Što se tiče gustine, pristalica sam tanje kose jer deluje urednije i lakše je obuzdati je. Verujem da ću je na leto još više skratiti, jer mi je baš teško da je održavam.. Hvala na komentaru!! :D

      Delete
  7. Sta to koristis za zastitu od toplote,moja kosa je ravna,i peglam je,ali ne preterujem,i zaista je zdrava!!! Ombre bas volim,ali nikako da se nakanim na taj korak!! :) Necu da te hvalim da te ne ureknem!! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa nekako se osećam manje krivom kad je naprskam pre zagrevanja :D Uradi ombre, sad je baš pravo vreme za to :) :**

      Delete
  8. Skoro nisam videla lepsu kosu, diiivna je! Nadam se da ce i moja biti ove duzine za koju godinu! Preslatka si. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na tako lepim rečima!! Moja kao da je preko noći porasla, samo redovno šišanje i brzo se vide rezultati :)) Hvala još jednom :**

      Delete
  9. lepe su ti slike i kosa. tvoja komsinica sneza.

    ReplyDelete
  10. lepe su ti kosa i slike. komsinica sneza

    ReplyDelete
  11. prelepa ti je kosa! :) jel mozes da mi preporucis neku dobru zastitu od toplote za kosu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam samo ovaj syoss sprej za zaštitu od toplote i sad sam naručila neki iz Avona. Za Syoss imam samo reči hvale, a za ovaj drugi proizvod ću tek pisati :)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook