NEGA LICA

EUCERIN Dermo PURIFYER - noćna krema za masnu i problematičnu kožu

12:54 PM

U kartici About Le prettiness možete se informisati o mom tipu kože, da ne bih to ponavljala u svakom postu za koji su takve informacije od presudnog značaja. Na mojoj Facebook stranici možete da vidite koji vas postovi očekuju i da zatražite o čemu prvo da pišem. Tijana sa Unlimited beauty bloga je predložila da prvi post sa liste bude baš ovaj!




Opšte informacije o proizvodu:

Proizvodi linije Dermo PURIFYER su namenjeni za dnevnu negu i čišćenje masne, nečiste kože i protiv upala. Prema njihovom saopštenju za medije, trebalo bi da su specijalizovani da fiziološki aktivnim materijama stabilizuju kožu sklonu mitiserima i aknama, kao i da regulišu smetnje u funkciji kože. Blago čiste pore i obećavaju da nema isušivanja kože. Proizođač tvrdi da može nesmetano da se koristi u kombinaciji sa bilo kojom drugom kremom (nevezano za njihovu kozmetičku kuću).

Cena se kreće od 1600 do 2000 dinara, jer su često na nekim akcijama; može se naći u svakoj apoteci, uključujući i one u Liliju. Pakovanje sadrži 50ml, smešteno u finu belu tubu sa veoma funkcionalnim dozerom na vrhu. Krema je bele boje, gušće kremaste teksture i prijatnog mirisa. Lako se razmazuje i potrebna je veoma mala količina da prekrije celo lice, što znači da će dugo trajati.


Moji utisci o proizvodu:

Ovu kremu sam koristila nešto duže od dva meseca i za to vreme nisam primetila neko znatno poboljšanje u izgledu kože, kao što proizvođač obećava. Krema jeste nemasna, prija mojoj masnoj koži koja je upije za nekih 15ak minuta. Nanosim je nakon što detaljno očistim lice, pre spavanja. Što se tiče mitisera i bubuljica, nisam primetila da mi je pomogla. Celokupan izgled lica je skoro isti kao što je bio i pre korišćenja.

Lepo hidrira i koža je brzo upije, pa ne ostaju tragovi masnoće na licu. Ono što je stvarno dobro u vezi ove kreme - malo manje mi se masti koža. Dakle, donekle je smanjila lučenje sebuma koji prouzrokuje većinu problema na koži, bez obzira što na tom polju nisam primetila poboljšanje. Nije to neka drastična promena, ali se svakako primeti.




Pozitivne strane:
  • ne sadrži uljane elemente, pa je dobar za masnu i kombinovanu kožu
  • ne sadrži parfeme
  • nije komedogen*
  • poboljšava ten i izgled kože
  • dugo traje
  • smanjuje lučenje sebuma

*Nekomedogeni preparati su oni koji u svom sastavu imaju sirovine koje potencijalno ne uticu na stvaranje komedona. Unazad par godina, to je trend u svetu. Mnoge do sada koriscene sirovine u kozmetickim preparatima su oznacene kao komedogene (lanolin, izopropilmiristat, kakao buter i mnoge druge), ali to ne znaci da ce bas kod svih osoba te sirovine uticati na pojacano stvaranje mitesera. 




Negativne strane:
  • cena
  • ne rešava problem mitisera i bubuljica
  • nisam primetila poboljšanje tena i izgleda kože



*Ovo je samo moj sud o učinku proizvoda, što ne znači da će i vaš biti ovakav. Ono što meni pomogne, ne znači da će i vama, kao i ono što mene razočara, ne znači da će vas. Dobro izučite moj tip kože, pa onda odlučite. Imajte na umu da ne postoji ta fomula koja će odgovarati svima.


You Might Also Like

6 comments

  1. ja sam koristila gel za ciscenje lica i dnevnu kremu iz ove linije i odlicni su mi bili! :) (niki)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa eto, sve zavisi od tipa kože.. Ali od drugarica koje imaju Eucerin dnevnu sam čula samo reči hvale, a što se tiče gela za čišćenje lica nemam baš nikakvu informaciju :) Hvala što si podelila svoje iskustvo ovde :)

      Delete
  2. Napisah ceo sastav, a koment mi ostade neobjavljen :D Elem, pitala sam se kad će neko pisati o ovoj kremi, jer mi se čini da smo mi masnokošci zapostavljeni, a da se najviše bruji o suvoj koži :) I ja imam proširene pore, masnu kožu lica i brojne upale u prošlosti, zato ostavljam komentar. Ja doduše imam dnevnu kremu, i na njoj piše da smanjuje akne , što ne znam, jer ih nemam, ali mogu da potpišem da mi nijedna do sad nije matirala kožu kao ova. Mrzim osećam masnoće na licu, nema ničeg goreg. Hvala što pišeš o ovome, može još postova na ovu temu :))) Pozdrav od Jelene!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooj, meni se to stalno dešava >.<
      E pa i ja isto mislim!!! Nikako da neko piše o masnoj koži, a nju kao takvu treba najviše tretirati jer je najzahtevnija. Drago mi je da si se javila i žao mi je što delimo iste muke.
      Jelena, čula sam mnogo lepih iskustava sa La Roche Posay Effeclar MAT kremom, pa se nadam da ću je uskoro kupiti i isprobati. Slobodno očekuj više (ako ne i najviše) postova na ovu temu od mene, jer je lepa i negovana koža osnov za dekorativnu kozmetiku.
      Hvala još jednom što si napisala svoje iskustvo sa dnevnom kremom, nakon ova dva komentara počinjem da se kajem što sam uzela noćnu, a ne dnevnu.
      Puno pozdrava i od mene :*

      Delete
    2. Super, unapred se radujem :)) Pade mi na pamet da nije možda zbog toga što su noćne kreme "bogatije" pa samim tim možda tvoja nije toliko lagana.. Uglavnom, imam i ovaj gel za umivanje što ga spomenu devojka u prvom komentaru, i on fino radi posao ;)

      Delete
    3. Ma i mene čudi što niko ne piše o ovoj noćnoj, volela bih da čujem i tuđa iskustva.Taj gel me već mami :))

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook