NEGA TELA

HIDRIRANJE RAZLIČITIH TIPOVA KOŽE TELA

10:54 AM

Koži tela je potrebno isto toliko nege kao i koži lica i ona dobro reaguje na negu. Suva koža je neudobno tesna, čak i svrbi, tako da njeno održavanje ne samo što će pomoći da bolje izgleda, već će biti i zdravija. Radite piling uz pomoć abrazivnih sredstava, utrljavanjem soli ili lufama radi skidanja mrtvih ćelija kože. Više o pilingu možete pročitati OVDE


Posebnu pažnju obratite na potkolenice, jer su sklone sušenju i koža je tanja na cevanici. Bilo da preferirate ulje ili losion, morate se mazati nakon svakog kupanja, tuširanja ili pilinga, i česta hidratacija će se isplatiti u obliku mekše i glatkije kože. Kako je koži potrebna promena tokom godine možete menjati jaku hidratantnu kremu blažom u vreme letnjih meseci. U svakom slučaju birajte ulja koja se brzo i lako upijaju i dajte koži dovoljno vremena za upijanje pre nego što se obučete. Čak i čisto maslinovo ulje če pobediti suvu kožu, mada vam možda neće prijati jak miris. Marke koje koriste prirodna ulja će verovatno voše odgovarati vašoj koži i odličan su način za dodavanje prirodnog mirisa. Popularni i delotvorni hidratatori uključuju jojobu, maslinovo ulje, ulje bogato vitaminom E i ulje jagorčevine.


Dobar način za povraćaj vlage u kožu vašeg tela je dodavanje nekoliko kapi ulja u kupku. Nemojte dodavati više od dve kafene kašičice (do 10ml), jer će vam koža postati previše masna. Ukoliko koristite ulja primerena vašem tipu kože. 

Za suvu kožu koristite: avkoado, klice pšenice, ricinusovo ulje;
Za normalnu kožu koristite: bademovo, kajsijino, jojobu i ulje obogaćeno vitaminom E;
Za masnu kožu upotrebite: suncokretovo, ulje kamilice ili kalendule.




Popularne i delotvorne hidratantne kreme sadrže jojobu, maslinovo ulje, vitamin E i jagorčevinu. Pri korišćenju ulja uverite se da ste izabrali pravo za vaš tip kože.

You Might Also Like

6 comments

  1. Dobra ideja! U omiljenu kupku, se doda malo ricinusovog ulje i eto kompletne nege, u ovim, jos uvek, hladnjikavim danima :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je to neophodno nakon letovanja kad koža krene da mi se ljušti i nema mleka za telo koje može dovoljno da je hidrira. Iako nemam suvu kožu tela, postoji nekoliko perioda u godini kad mi je potrebna maksimalna hidratacija :D Mada mislim da na to devojke ne obraćaju previše pažnje, kao ni na negovane pete i stopala koja takođe spadaju u negu kože tela i pravilnu hidrataciju :) Drago mi je kad vidim da bar neko za to mari. :)

      Delete
  2. Jeste, kao da koza na petama nije nasa, nego tamo necija, pa se ne obraca toliko paznje...:) Ove zime sam se sredila sa cestim pilinzima (morska so) i toliko mi se perutala koza da je to strasno...i mazala sam se sa svakakvim kremama, ali nista nije pomoglo, a nikad mi se tako nesto nije desilo :( Jedva sam se oporavila :D A, pete s vremena na vreme mazem sa uljima (maslinovo, ricinusovo) obujem carape, i tako prespavam, i lepo se neguju, a posle svakog tusiranja namazem ih sa mlekom za telo, ne uzimam nikakve posebne kreme :)) Jedva cekam da se istusiram veceras, sa ovim tvojim receptom hehe :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fenomenalna stvar je namazati debeo sloj veoma hidratantne kreme na stopala celom dužinom, preko toga staviti kese (ja najčešće one za zamrzivač jer su taman) i onda preko toga čarape i tako prespavati. Nisam probala to sa uljima, moguće da je tako još bolja hidratacija.. Moraću da probam! Sviđa mi se ovo - ja tebi jedan savet i ti meni jedan :D Nadam se da ćemo nastaviti ovu uspešnu razmenu :*

      Delete
  3. Moze i sa kremom, ali mislim da ulje vise masti, i nekako je bolje nahrani, pogotovo kozu na petama, kad je zamasti, ne moze da ne bude meko :)) A, gusta ulja, kao sto je maslinovo i ricinusovo su nekako najefikasnija, i najpristupacnija :D Sa kesama sam lecila ruke, tj.zanoktice, jer nikako nisam mogla da prestanem da glockam zanoktice, pa preko noci ih zalecim, i sutradan opet sve "pojedem" :D I, dalje se trudim da prestanem sa tim :) Zato i jesmo tu, hehe, ko ce, ako necemo, mi zene, da se savetujemo :* Naravno da cemo nastaviti :) Samo, moj ti je savet da ne radis to sa kesama cesto, jer koza preko noci ne dise kada se umota u kesu, i meni su se na rukama pojavile nekoliko sitnih vodenih bubuljica, nije nista strasno, ali to je zbog toga sto su pore bile zapusene :( Bolje ti je ovo, samo sa carapicama :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. To sa kesama radim jednom nedeljno, ali si me sad zabrinula :O moraću da isprobam taj tvoj sistem :)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook