NEGA LICA

IZBOR HIDRATANTNE KREME

8:53 AM

Hidratantna krema se definiše kao mešavina hemijskih ili prirodnih agensa koji povećavaju hidrataciju kože čineći je mekšom i elastičnijom. Proizvodi ove vrste mogu biti veoma skupi, ali cena ne mora da odražava rezultat. Izbor prave hidratantne kreme će vam se isplatiti bez obzira na cenu. Redovno hidriranje treba započeti dok ste tinejdžer.


Hidratantna krema zadržava vodu u ćelijama kože, što pomaže jačanju tankog, masnog sloja na površini pod imenom hidrolipidni film (film vode i ulja). Ovaj film je od vitalnog značaja u prevenciji isušivanja i održavanju kože glatkom, nežnom i mladolikom. Nanošenje kreme je i dobra pirilka da izmasirate lice, jer masaža podstiče cirkulaciju u krvi i povećava tonus mišića.

(izvor http://she.hr)

Proizvođači krema su na kompetitivnom tržištu, a silne varijacije mogu da vas zbune dok se oni bore da vam ukažu na to šta čine da bi vam pružili mladalačku kožu. Ipak, najbitnije je to da koliko god složeni bili sastojci, koža jednostavno želi da se oseća mekom, udobnom i dobro hidriranom. Voda u sredstvima za hidriranje će naduti ćelije čineći bore manje vidljivim. Dobra je ideja nabaviti što više uzoraka kako bi ste videli koja marka proizvoda najviše odgovara vašoj koži. Eliksir mladosti jedne žene može biti alergija druge.


Svaka koža ima dvoje prirodno svojstvo hidriranja, ali kako starimo ono se smanjuje. Svi tipovi kože treba da se hidriraju ujutru i uveče, kako bi se konstantno hranili vlagom.

Starija koža će imati koristi od povećanog nivoa vlage, jer to ublažava bore i sada postoje novi proizvodi specijalno namenjeni za stariju kožu. Ti proizvodi nude veću koncentraciju hidratacije, ali bi i dalje trebalo da se lako absorbuju, a ne da ostavljaju lepljiv trag na površini kože. Mlada koža može takođe zahtevati hidrataciju, ali nema koristi od dodatnih sastojaka koji nadimaju ili ispravljaju bore. Kako se koža drugačije ponaša u različitim starosnim dobima, uvidećete da ćete morati da menjate kremu; na primer, ako vaša koža prolazi kroz masnu fazu, poslednja stvar koja joj treba jeste još ulja, ali će joj i dalje prijati hidratacija. U ovom slučaju, hidratantna krema bez ulja će se isplatiti. Na sreću, većina hidratantnih krema je obeležena za koji tip kože je namenjena - tako da dok god pravilno identifikujete svoj tip, odabrana hidratantna krema će raditi u skladu s njom. Najbitnij sastojak, bez obzira na godine ili tip kože je zaštita od sunca. Sunce, direktno ili indirektono, je zaslužno za ubrzano starenje ili boranje kože.

Zapamtite - kako se u mladosti ophodite prema svojoj koži, tako će vas u starosti služiti!
Koža oko očiju je tanja nego na bilo kom drugom delu tela, tako da je neophodna specijalna pažnja pri odabiru i nanošenju hidratantne kreme na ovu oblast.



Hidrirajuće kupke za lice će očistiti lice i pomoći da ostane hidrirano. Dok nanosite hidratantnu kremu, utapkajte je u kožu i nežno masirajte. Trudite se da ne povlačite kožu.



Koji je vaš izbor?
Koja je vaša omiljena hidratantna krema?

You Might Also Like

6 comments

  1. E ovako,za dan koristim Mixu koja mi u ovim jos hladnim danima zaista prija i sadrzi 6% glicerina,za noc koristim od Avona Anew VITALE za 25+ ona je u gel formi,ali je zaista odlicna za moju masnu kozu!! Okolocna kremica koju dugoooo koristim je od Dalije hidra perfect eye cream,bas je prirodna i odlicno hidrira! Imam i neku bas,bas hranjivu od Limesa,posto volim te prirodne kremice,nju koristim posle nekih maskica,i tretmana vocnom kiselinom!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve nešto planiram da kupim bilo šta Mixa osim micelarne, ali mi nikako ne polazi za rukom... Zainteresovala si me sa ovom kremom za masnu kožu (iste muke mučimo), samo što nemam godina za nju. I da, planiram da počnem sa korišćenjem neke okoločne kreme i nikako da postavim pitanje koja je dobra za početak na Le prettiness stranici na FB. Čitaš misli!!
      I da - Coko, moram da ti se zahvalim za svaki komentar koji ostaviš bilo ovde (na blogu) ili na Facebooku. Uvek su puni korisnih informacija i saveta iz ličnog iskustva! Uvek rado čitam tvoje komentare gde god da ih vidim. Uvek se zapitam zašto nemaš blog? :D

      Delete
    2. Iskreno trebalo bi mi mnoooogo,vremena za to,ali moj posao koji obavljam mi to jednostavno ne dozvoljava!! Mada mi ni finansiska situacija ne dozvoljava,da bas cesto koliko ja zelim kupujem kozmetiku i preparativu,ali uzivam da citam VASE blogove,i iznesem neko svoje misljenje!!Hvala ti puno na ovom kometaru!! :)))))
      A ove Avonove cifre 25+, 35+,nemoj da ti budu nesto znacajno da bi se odlucila za neku kremicu!! ;)

      Delete
    3. E pa drago mi je da si posle svih ovih navedenih razloga odlučila da pokreneš blog! Ti si probala dooosta prizvoda i stvarno imaš šta da napišeš :)

      Delete
  2. Koristim Vichy Normaderm liniju za negu kože lica, ali pre ove dnevne kreme stavljam Aqualia Thermal serum, koji mi dosta pomaže da mi koža bude hidrirana s obzirom da je Normaderm linija dosta agresivna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kompletnu Vichy Normaderm liniju sam koristila u kombinaciji sa Vichy Dermablend puderom (iz razloga što mi je tad trebala maksimalna pokrivna moć) skoro dve godine i tad sam imala fenomenalno lice.. a onda mi se koža zasitila i nikako nisam mogla da je smirim.. Još uvek sam u potrazi za savršenom kombinacijom, a sve mi se čini da ću preći na La Roche Posay. Drago mi je da volimo slične proizvode :))

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook