NEGA LICA

PRAVILAN REDOSLED ČIŠĆENJA LICA - Šta je tonik, a šta losion?

3:11 AM

Tokom pripremanja posta PROBLEMI SA MASNOM KOŽOM mnogo devojaka upitala sam kako neguju svoju kožu i da li vode računa da prilagode proizvod svom tipu kože. Taj test su prošle, ali su pale na ovom po kom post i nosi naziv. Dakle, više od 80% ispitanih ne pridržava se pravilnog redosleda tokom čišćenja lica.

Jasno vam je koliko sam se začudila kad sam videla statistiku, ali glavni šok je usledio je kad velika većina nije znala razliku između tonika i losiona. Okej, bilo je onih i koje su tvrdile da nema razlike. 



Tonik je preparat koji u sebi sadrži najviše 30% alkohola, ali može da bude i bezalkoholan. Koristi se uglavnom za tretiranje suve i normalne kože NAKON UMIVANJA, A PRE MAZANJA ADEKVATNE KREME.

Losion je preparat koji u sebi sadrži alkohol, i to od 30% pa na više. Koristi se za tretiranje masne i problematične kože, kao i kombinovane sa masnom T zonom. Nanosi se NAKON UMIVANJA, A PRE MAZANJA ADEKVATNE KREME.



PRAVILAN REDOSLED ČIŠĆENJA KOŽE:

  1. MLEKO ZA ČIŠĆENJE KOŽE (BEZ OBZIRA DA LI IMATE ŠMINKU ILI NE)
  2. UMIVANJE VODOM SA ILI BEZ SAPUNA (U ZAVISNOSTI OD TIPA KOŽE)
  3. TONIK ILI LOSION (TAKOĐE U ZAVISNOSTI OD TIPA KOŽE)
  4. ADEKVATNA KREMA ZA NEGU




Ako imate bilo kakvu nedoumicu, pišite mi! 

You Might Also Like

2 comments

  1. Ja se cesto ne pridrzavam redosleda O:) Kad imam sminku UVEK je skidam pre spavanaj, prvo se umijem (samo vodom) da se to sve raskiseli i onda mlekom skinem sve i posle bez ispitanja (jer sam vec u sobi i mrzi me da idem u kupatilo ponovo stavim tonik i na spavanjac. Kremu uglavnom koristim denevnu, a nocnu kad bas zapustim lice, pa vidim da mu treba malo nege, onda par dana zaredjam da je malo "oporavim" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se uglavnom pridržavam, izuzimajući one noći kad iz grada dođem mrtva umorna i kako-tako skinem šminku i padnem u krevet, pa se koži sutra ceo dan iskupljujem u vidu nekih maski, pilinga i slično :)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook