NEGA LICA

PROBLEMI SA SUVOM KOŽOM

3:23 PM

Poput normalne kože, suva ima veoma finu teksturu, ali ima tendenciju da bude tanka i podložna varikoznim venama. Nema dovoljno sebuma da bi se koža nahranila i bez dodatne nege suva koža postaje gruba i ljuspičava što prouzrokuje fine linije i prerano boranje.




Suvi tipovi kože trpe u svim vremenskim uslovima stoga je neophodno pravilno je hidrirati tokom cele godine. Iako bi trebalo da piju mnogo vode, oni sa suvom kožom na ovo moraju obratiti posebnu pažnju. Pri odabiru hidratantne kreme za suvu kožu vodite računa o reči humectant na ambalaži. Ovo su jedinjenja koja vezuju vlagu za kožu i stoga su veoma korisni.




Postoji široka lepeza ulja za kožu (pravljena uglavnom od biljnih ekstrakata) i za telo i za lice od kojih suvi tipovi kože mogu mnogo da profitiraju. Korišćenje specijalnog ulja ispod hidratantne kreme za suvu kožu će učiniti čuda, posebno noću. Veoma je bitan i PILING, tako da hidratantna krema osvežava nove ćelije kada su stare odstranjene. Svakako je greška pomisliti da je piling abratzivnim sredstvom bolji. Suvu kožu treba tretirati nežno, posebno na licu.




Držite teglicu ili tubu omiljene kreme u tašni ili u fioci na poslu, tako da možete ugoditi koži u svako doba. Tamo gde postoji klima ili centralno grejanje - nanosite kremu i češće. Ako niste u mogućnosti da kupujete nekoliko krema, možete jednu razdeliti u nekoliko praznih kutijica.




Dok se odmarate pored bazena ili na plaži, zaštitite kožu kremom sa visokim zaštitnim faktorom; stavite šešir radi dodatne zaštite glave i lica.



Prirodni lekovi za suvu kožu:


  • Povremeno napravite mlečnu kupku za vašu kožu, laktozne kiseline koje se nalaze u mleku čiste mrtve stanice kože i pomažu da koža luči dovoljno masnoća. Namočite čistu gazu u hladno mleko i stavite gazu preko kože koje je suva. Ostavite da mleko deluje oko pet minuta. Kada se budete umivali nemojte previše trljati kožu da ne biste skinuli sve laktozne stanice mleka.


  • Da biste omekšali suve delove kože napravite kupku od mlake vode i dve šolje gorke soli i namačite suva mesta u toj lekovitoj kupki.


  • Dok vam je koža još mokra možete je istrljati šakom gorke soli, kao blagi piling, za još bolji učinak u vodu dodajte i morske alge, ako ih negde nađete.


  • Gel na bazi aloe vere može vam omekšati kožu gotovo u sekundi, a najbolja opcija je da otkinete lišće sveže aloe, istisnete prstima sokove i utrljajte ih na lice ili ruke, područja koje su vam suva.




*Ako koristite sapune na bazi dezodoransa, prestanite, ovakvi sapuni vam mogu dodatno isušiti kožu što može biti veoma neugodno. Tečni sapuni mogu biti puno nežniji prema vašoj koži koristite ih za tuširanje kao i za pranje ruku. Najbolja opcija su oni antibakterijski, bez mirisa.




O ovom sapunu sam pisala    OVDE.

You Might Also Like

4 comments

  1. E volela bi bas da napise neka iskustvo SAMO sa alojom,posto nije bas lep provod :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam suvu kožu, pa ne mogu da pišem svoja iskustva... Napiši ako si imala negativna iskustva sa alojom, da devojke ne eksperimentišu :)

      Delete
  2. Peče kao sam djavo!U rangu anestezije koja ne deluje kod zubara je bol!!!!!!

    ReplyDelete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook