NEGA KOSE

MOJA NEGA KOSE

5:21 AM

Nakon posta o MOJOJ KOSI, usledilo je dosta komentara i poruka sa molbom da napišem kako je negujem. Danima sam to odlagala i sad kad je prošlo skoro dva meseca od objavljivanja posta, mislim da je vreme da se odužim za sve pozitivne rekacije i komplimente.

Kao prvo, ne postoji neki proizvod koji mi u tolikoj meri odgovara i pomaže da bih mogla da napišem hvalospev o njemu. Kosa mi je prirodno prava, tako da presu ne koristim, a kad god mogu - izbegavam fen i pustim je da se sama osuši. Šišam je jednom mesečno i trudim se da je ne mučim prečesto sa visokim repom i zategnutim punđama. Često menjam šampone, omiljeni su mi oni od koprive i kamilice. Ne prskam parfem po njoj. To je sva filozofija.

Mnoge od ovih preparata počela sam skoro da koristim. Pošto je blog relativno mlad (4 meseca), ne tako davno sam ušla u celu priču oko kozmetičkih preparata. Nisam ponosna na to što još uvek napamet ne znam koji sastojci mogu da naškode mojoj koži i kosi, bez obzira na to što sam pročitala dosta postova na tu temu. Nadam se da ću u bliskoj budućnosti poraditi na tome.



Problemi sa mojom kosom (troubles in paradise):
Koliko god moja kosa delovala lepo i negovano, verujte da ima problema.
Do pre dve godine dešavalo se da mi se pojavi perut, ali sam to trajno rešila Head and shoulders šamponima koje uvek imam u svom kupatilu.
Drugi problem, koji ma koliko pokušavala da rešim ili bar smanjim, je još uvek prisutan. Nenormalno brzo se masti, prlja.. nazovite to kako hoćete. Ako ujutru operem kosu, uveče je već prljava. To me bukvano izluđuje! Tu mi je pomogao šampon za suvo pranje kose, ali ništa drastično. Ako neka od vas ima ideju ili pozitivna iskustva sa nekim proizvodom koji bi mi pomogao da ovaj problem rešim, bila bih veoma zahvalna ako to podelite sa mnom u komentaru.
Dosta se mrsi, što će reći - teško je reščešljavam i to sam rešila jednim od proizvoda sa liste.

Proizvode sam podelila u 5 grupa po 2 proizvoda da se post ne bi previše odužio.


ŠAMPON ZA SUVO PRANJE I BEBI PUDER


Batiste je moj omiljeni šampon za suvo pranje kose, dok nisam pronašla njega, koristila sam obične bebi pudere i utrljavala ih u teme. Cena ovog šampona je 600 dinara i kupujem ga u apoteci Kamilica u Svetogorskoj. Pošto moja kosa može samo jedan dan da bude čista, ovo je sjajna stvar koja mnogo pomaže.


SYOSS PRSKALICE


Bela prskalica daje kosi sjaj, a crna je štiti od toplote. Sa prvom nisam videla neke značajne rezultate, a ovoj crnoj verujem. Jeste da je jedini izvor toplote od kog štitim kosu fen (jednom u dva meseca figaro), nekako mi je lakše kad znam da sam stavila na kosu nešto što obećava zaštitu. Cena po komadu je oko 300-400 dinara, nisam baš sigurna.



BALEA MAZALICE


Krema u tubici je za farbanu kosu i nju sam kupila jer sam mislila da mi treba nešto za ombre deo, pošto mi gornji deo kose nije farban. Čist hir, da ne kažem glupost. No, krema se pokazala odlično. Drugi proizvod, sa pumpicom, je za nijansu bolji od kreme - nekako čini kosu lepšom i bujnijom. Ove dve mazalice koristim zajedno, jer se jedna ispira, a druga ne. Lepo mirišu. Kosa mi je mekša, sjajnija, lepša na dodir i malo lakše se raščešljava. Ove dve mazalice su često na akciji u DM-u, pa ih možete naći po ceni od 250-300 dinara.


PANTENE PRSKALICA I MAZALICA


Prskalica je fenomenalna, služi mi za raščešljavanje kose. Najbolje od svega je što može da se prska i na suvu kosu i podjednako je delotvorna kao kad se prska na mokru. Za mene zaboravnu, ovo je veoma bitna stavka pri kupovini proizvoda za raščešljavanje. Najbolji za tu namenu koji sam do sada probala. Rešava mi problem u potpunosti. 
Drugi proizvod je maska za tanku kosu koju sam samo par puta koristila. Prvi utisak je dobar, čini mi se da i ona malo pomaže raščešljavanje. Cena oko 350 dinara po proizvodu.



HEAD AND SHOULDERS ŠAMPON I LATTE BALZAM


Latte pakovanje bukvalno obožavam i nema sile koja bi me naterala da ga se odreknem. Ne masti kosu dodatno, kao mnoga druga pakovanja koja sam tokom potrage za pravim isprobala. Cena je smešna, samo 350 dinara na buvljaku kod Delta City-ja. Nakon new in posta u kom se ovaj proizvod pojavo, na facebook-u mi se javilo nekoliko devojaka kojima su ga u frizerskim salonima 'uvalili' za 700 ili 800 dinara, što me je prilično iznerviralo. Dakle, idite na buvljak! 
Head and shoulders šampon nekako uvek imam u kupatilu, ali ga ne koristim redovno. Znam da ima veoma loš sastav i najčešće se opredeljujem za najobičnije i najjeftinije šampone na biljnoj bazi, pošto kosu perem svaki ili svaki drugi dan. 


Četka koju koristim je Macadamia NoTangle iz mog PRVOG POSTA.


Ovde je kraj posta koji ste dosta puta tražile. Uživajte drage moje i hvala vam od srca na svim pregledima. 20 000 pregleda je nešto što sam pri pokretanju bloga samo sanjala, ali eto - desilo se!

You Might Also Like

15 comments

  1. Latte je definitivno i moje omiljeno proteinsko pakovanje, razlika je sto ga ja u mom gradu kupujem za 300 dinara. :D Ostale proizvode nisam probala, držim se onih koji mi sigurno odgovaraju. :)
    Ne znam da li si probala Avon-ov serum za krajeve ili tretman bez ispiranja sa arganovim uljem i oni su hvaljeni i hvaljenii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Latte pakovanje koristim najduže od svih proizvoda iz posta (ne računajući šampon) i najviše ga volim. Super je što si našla za 300 :)
      Nisam probala taj serum, čula sam za njega, ali ne volim katalošku prodaju tako da ne verujem ni da ću probati :D

      Delete
    2. Latte nije proteinsko pakovanje, već je kombinovano, pošto se proteini nalaza pri samom kraju sastava. :)

      Delete
  2. Bas si me zainteresovala sa ovom 2 min. Balea maskom :), pumpicu imam i stariju verziju i novu nesto ih slabo koristim u poslednje vreme, Syoss nisam probala, Aqua light prskalicu sam imala ali meni je slaba nekako suvise lagana ne znam vidim da je devojke sa ravnom kosom hvale :) vama vise prija. Latte sam imala takodje je dobra i videla sam i ja kod Cvrleta i Ultra Sun-u da su tamo Serical maske mnogo skuplje. Blago tebi sto mozes da susis bez fena, ja placam feniranje na ravno lol :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masku nisam nahvalila koliko zaslužuje, stvarno je odlična.. Cimerka se farba već godinama i obe smo zaključile da je fenomenalna. Nije skupa, pa i da ti ne odgovara nije neka šteta :D Svi volimo Latte :D

      Delete
  3. Latte...:-) ima da se kupi u frizerskoj zadruzi preko puta Doma zdrsblja Vozdovac u onom kao malom trznom centru...ima svih vrsta, oko 400din. je cini mi se.Da znate da i tu ima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala za info, meni je to mnogo bliže nego da se za 50 dinara cimam do buvljaka :))

      Delete
  4. Ako ti sve ovo stavis na kosu nije ni cudo sto se izmasti za jedan dan :D Bokte, ja nemam ovoliko proizvoda ni za negu celog tela, a kamoli samo za kosu :D A tek vreme i redosled koriscenja O.o glava da te zaboli :D Salu na stranu LATTE je najsavrseniji balzam koji sam ikada koristila, promenla sam, plavu, zelenu, trenutno imamo crvenu u kupatilu, SAVRSENSTVO!!! :) I kod nas u NS je tako cena oko 300-350din.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sve ovo koristim povremeno, mada Latte najčešće :D A kosa se masti od kako znam za sebe.. jednostavno je takva :D Ja sam samo ovo plavo pakovanje probala i obožavam miris :D Čitala sam postove nekih devojaka o ostalim, ali čini mi se da sam napravila najbolji izbor :)) Koji je tebi najbolji? :D

      Delete
    2. Ne mogu ti reci koji mi je najbolji, jer ovu jednu kutiju koristimo toliko dugo da zaboravim koji je bio prethodni :D Ali sad posto imam crvenu sigurno bih za taj rekla da je najbolji :D Probaj crveni jendom, pa ces mi javiti ;)

      Delete
    3. Toliko mi se sviđa miris plavog, da ne znam da li ću uspeti da kupim crveni :DD

      Delete
  5. Moja kosa nije tako divna kao tvoja, ali se takođe izmasti bukvalno za dan, što me izluđuje! I ništa osim pranja, ne pomaže. Jedino me Batiste spasi, ali to opet nije trajno rešenje. Mada, što kaže Milica, nije ni čudo što nam se masti ako uzmemo u obzir šta sve stavljamo na kosu :) Ipak, ja bih radije da je negujem i perem svakog dana nego da mi bude čista po 3 dana, a suva i iskrzana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predosadno mi je da je perem svaki dan, a znam i da nije baš preporučljivo. Preko leta i ok, toplo je pa i imam želju... ali zimi već na minus pingvin, ne pada mi na pamet da perem toliko često! Meni je Batiste isto ok, mada skroz isti efekat imam sa bebi puderom. Slažem se za to na kraju :))

      Delete
  6. Znam da je ovo post odavno ali sam bukvalno pročitala svaki tvoj post za jedno popodne. Masna koža lica. Masno teme, suvi krajevi kao da si mene opisivala ovaj blog je sada meni broj jedan. :D
    Ja trenutno koristim Recept šampon za masnu kožu od Subrine, šampon sam kupila u Liliy-u.

    Ako imaš vremena pogledaj moj blog
    http://maricorner.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na lepim rečima!! Žao mi je što si na istim mukama, a odmah se bacam na čitanje bloga :-)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook