OSTALO

METROPOLITEN - PRVI OTVOREN DAN ZA BLOGERE

6:28 AM

Povod za organizovanje ovog divnog skupa je prva dodela Metropoliten Beauty Blog Awards gde se dele tri nagrade, jedna glavna i dve specijalne. U parfimeriji smo dobili sve informacije oko takmičenja u usmenoj i u pisanoj formi (propozicije o dodeli nagrada možete pogledati OVDE).


Sve pohvale Metropoliten timu za podršku blogerima, pošto su jedni od retkih koji su svesni našeg uticaja u društvu i koji cene naše mesto u šarenom svetu medija. Blogovanje je staro koliko i ja (skoro 20 godina, a u Srbiji oko 10), ali javno mnenje blogere i dalje smatra neozbiljnim. 
Posebno hvala zaslužila je Maja Milojević, menažer Metropolitena, koja nas je na ovu manifestaciju ljubazno pozvala. Jedini uslov da se nađete tamo, bio je da pratite stranicu parfimerije ili SBB zajednice i da imate beauty blog. 

(izvor www.okomode.com)


Evo koje sve brendove možete naći u Metropoliten parfimerijama:

(izvor www.doing.rs)



Na događaj sam otišla sa blogokoleginicom Milicom Ubović sa bloga Lepota dolazi iznutra, ali šminka je šminka :D (klikom na link pogledajte njen post o događaju). Iako smo obe očekivale da će ovo biti druženje beauty blogera i da ćemo se upoznati sa većinom, nije bilo tako. Jedna od domaćina bila je i gospođa Ljiljana sa bloga Budi lepa, koja je svojim izgledom opravdala naziv njenog on-line kutka. Tokom obilaska parfimerije videle smo dosta proizvoda koje je pomenuta gospođa recenzirala, a pominjale smo i Dijanu sa bloga Sasvim obična devojka :) - koja je ubedljivo najredovniji korisnik Dr. Hauschka kozmetike.

U obilazak nas je povela preljubazna Maja, a prva na redu je bila takozvana prirodna soba gde se nalazi uglavnom potpuno zdrava kozmetika (Weleda, Roc, Guam, Dr.Hauschka, Noreva, Bioderma, Biokap, Exfoliac, Somatoline Cosmetics i Blistex). Tu se našlo i osveženje, kao i testeri od mnogih proizvoda, pa je za svaki tip kože bilo po nešto.













Tokom ovog popodneva, Maja se potrudila da odgovori na svako naše pitanje i da nam što bolje prenese mali deo priče o svakoj kozmetičkoj kući i najzanimljivijim proizvodima. Većinu proizvoda je i sama koristila, tako da je najčešće govorila i iz sopstvenog iskustva. Cene u prirodnoj sobi su pristojne, u rangu sa Vichy, Eucerin i La Roche Posay proizvodima; dok je veći deo parfimerije rezervisan za one sa dubljim džepom.


naša draga Maja u prirodnoj sobi


Sledeće na redu su bile ekskluzivnije kozmetičke kuće poput Pure Altitude, Dr Sebagh, Darphin, Talika, Nature's... 


 vole ga mnoge poznate ličnosti

 
Darphin 

citrusni mirisi za masažu


Cene proizvoda se kreću od minimalne do prosečne plate u Srbiji, a o mirisima i teksturi bih mogla da pričam danima. Dok sam se pitala kako u Beogradu ovako ekskluzivni brendovi opstaju, ušlo je par imućnih dama i potvrdila se ona stara SVAKA ROBA IMA SVOG KUPCA. 

Šetajući tako kroz parfimeriju došli smo i do treće četvrtine priče - na samom ulasku kod vrata leži pravo blago - mirisne sveće. Od onih koje stoje uz određenu liniju parfema ili kozmetičkih proizvoda (i koji tako mirišu), do najpoznatijih na svetu - CIRE TRUDON


 270g za 7200 dinara, a 3kg za 42000.. mirisi su neopisivi

 moraju da stoje pod staklenim zvonom da ceo Metropoliten ne poprimi njihov miris

 uz pravi damski parfem stoje iste takve sveće

mirišu na čisto 


ove su vam verovatno poznate 

Kenedijev parfem i mirisna sveća, zanimljivu priču o njemu pročitajte OVDE


Poslednji na red su došli parfemi. Od onih sa bezobrazno visokom cenom, preko eksplicitnih naziva i mirisnih nota do onih koji mirišu na krv i nose naziv po krvnim grupama. 



mirišu na metal, na krv... moja B+ i nije tako loša :) 

30ml čistog parfema 



 Bond No 9 inspirisan New York-om, svaka bočica je različita... a cene idu i do 45000

Na pitanje zašto su toliko skupi, dobili smo odgovor da konkretnog razloga nema - njihovoj kreatorki se tako htelo.

za egzibicioniste 

 njegova vizija lale

kafa u zrnu da se oporavimo od mnogih mirisa


Na kraju druženja svaka od nas je dobila po kesicu sa uzorcima prilagođenim svom tipu kože. Milica i ja smo greškom zamenile kese, a dok se za koji dan ne nađemo da različite uzorke zamenimo, donosim vam sadržaj:






Još jednom hvala Metropoliten timu i posebno divnoj Maji Milojević.
Do narednog druženja!

You Might Also Like

9 comments

  1. I sama sam napisala post na istu temu, ali tvoj je ODLICAN :D KAo da sma kroz sve ponovo prosla. Jako si lepo i detaljno sve opisala. Slike su ODLICNE, vidi se dosta toga na njima :) Stavicu na svoj post i link ka tvojoj stranici :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaaa! :**
      Slika ima preeeeviše, ali jedva sam suzila izbor :D Nadam se da je moj maleni aparat uspeo da zabeleži nešto bitno :D

      Delete
  2. Već sam ti na fejsu napisala koliko mi je žao što nisam mogla da dođem. A što je najgore, planirala sam da dođem oko 19h na nekih sat vremena, ali sam u poslednjem trenutku shvatila da nikako ne mogu da stignem :(
    Nadam se da će uskoro organizovati novo druženje, da će odziv biti veći i da ćemo se svi konačno upoznati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cekaj, nemoj zuriti, malo novaca da skupim pa da ne idem za dzabe :D Bar jednu svecicu da kupim, sta je to samo 7200din :D Ej a da znas kakve su razbolela bi se od srece :D

      Delete
    2. Ma sledeći put idemo zajedno :)

      Delete
  3. Divne sličice, vidi se da te je Metropoliten oduševio :).
    Nadam se da ćemo se sledeći put upoznati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, prvi put sam bila i baš mi je krivo što nisam upoznala više devojaka. Dan pre manifestacije sam detaljno svima gledala slike na blogu da se ne desi da neku ne prepoznam :) Unapred se radujem sledećem događaju i našem upoznavanju :))

      Delete
  4. Šteta što se nismo srele, stvarno.
    Nas nekoliko je došlo kasnije, ali dobro, biće već prilike :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si pročitala post, nadam se da ćemo se uskoro negde sresti :)

      Delete

Hvala na pažnji! Ako želiš da budeš u toku sa dešavanjima na blogu, lajkuj Le prettiness i na Facebook-u.

SUBSCRIBE

Like us on Facebook